AKTUELNO

Manifestacija "Uskrs u Beogradu" održaće se na makiškoj strani Ade Ciganlije od 6. do 8. aprila, na kojoj će, svakog dana od 10 do 18 časova, učestvovati različiti izlagači, deca i njihovi roditelji, kao i brojni gosti koji će uskršnji praznik provesti u našoj prestonici.

Ulaz je besplatan, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Starom dvoru, saopštio je Sekretarijat za informisanje grada.

Prošlogodišnja akcija oržana je ispred Starog dvora i bila je izuzetno uspešna.

- Naša obaveza je da ove godine manifestacija bude još bolja, kao i da se svi zajedno borimo da Ada Ciganlija bude atraktivna svih 12 meseci u godini. Ovo je jedna od prvih prolećnih manifestacija koja će se tu održati. Ada jeste mesto okupljanja i biće to kada je u pitanju Turistička organizacija Beograda - rekao je v.d. direktora Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

On je rekao da TOB podrža sve događaje u gradu koji bi mogli posredno ili neposredno da pomognu razvoju turizma u Beogradu kao turističke desetinacije, a ove godine održaće ih se preko 300.

- Da bi nam strani gosti uopšte došli na dešavanja koja organizujemo, prvo mi Beograđani treba da se pojavimo na njima. Najvažnija su deca koja treba da postanu deo naše tradicije, a sama lokacija daje više prostora za sve dečje aktivnosti. Imamo obavezu da ovogodišnja manifestacija bude bolja od prošlogodišnje, a buduća bolja od prethodne dve. Iskoristio bih priliku da pozovem sve Beograđane da se u što većem broju pojave na Adi Ciganliji, a nadam se da će i gosti u dane Vaskrsa u velikom broju da je posete - rekao je Popović.

Prema rečima Milana Lazovića, podsekretara za kulturu, manifestacija "Uskrs u Beogradu" ima višestruki značaj i zato ju je Sekretarijat za kulturu i podržao.

- Veoma je značajno da se gaji naša tradicija i da se ona prenosi na decu, kao i da se praznuje dan vaskrsenja kao civilizacijska tekovina i pobeda života. Naravno ova manifestacija podstiče i kreativnost kod dece, a postaje i integralni deo turističke ponude Beograda - rekao je Lazović.

Mališani će na Adi Ciganliji oslikavati vaskršnja jaja, učestvovati u kreativnim radionicama i drugim sadržajima koje će za njih pripremiti brojni izlagači, a prema rečima Valentine Katić, iz Udruženja "Bebiron", biraće se najlepše oslikano jaje, kao i najtvrđe.

Nagrada je putovanje koje će pobednike podsećati na Uskrs. Organizatori pozivaju Beograđane i njihove goste da se pridruže akciji koja će svečano biti otovrena u petak, 6. aprila, u 10.30 časova na Adi Ciganliji.

#Ada Ciganlija

#Uskrs

'