AKTUELNO

Spas od letnjih, pravih tropskih temperatura, Beograđani već danas mogu potražiti na Zvezdari u SC "Olimp" koji će prvi otvoriti svoje kapije, a danas će privilegiju brčkanja na Beogradskom moru imati i posetioci Ade Ciganlije, kao i Obrenovčani, dok će ostali bazeni biti otvoreni do 28. juna.

SC "Olimp" će biti otvoren od 10 sati, a za sve kupače toga dana zaposleni su pripremili jedno iznenađenje - besplatan ulaz. Isto će biti i u SKC "Obrenovac", kao i na skoro svim bazenima, tako da je na dan otvaranja potrebno poneti samo dobro raspoloženje.

Dešavalo se, kao i ranijih godina, da se poneko bućne u Savskom jezeru pre zvaničnog otvaranja sezone. A oni strpljivi će to moći da učine već u subotu od 10 sati kada će biti podignuta i plava zastava koja predstavlja međunarodno priznanje za kvalitet i bezbednost na kupalištu.

Lido tek kroz mesec dana

Sezona kupanja na Lidu koja je tradicionalno počinjala 1. jula, ove godine će krenuti skoro dve nedelje kasnije! Prema najavama, Zemunci bi trebalo da budu strpljivi sve do 12. jula. Jedan od razloga je i visok vodosdtaj Dunava.

Foto: Tanjug

Međutim, zagrevanje će biti dan ranije, 14. juna, na početku makiške strane na "Bir gardenu" (Beer garden) u okviru kojeg će od 20 sati nastupati rok legende - "Ju grupa" i "Galija". Ulaz i parking su besplatni, a festival će trajati tokom celog leta.

Iako još nema detalja u vezi sa otvaranjem bazena u SRC "Milan Gale Muškatirović", Dorćolci će se po svoj prilici brčkati tek od sledeće nedelje, tačnije od 21. juna, a dan kasnije trebalo bi da bude otvoren i SC "Novi Beograd" ili "11. april", ali i bazeni u SC "Voždovac" na Banjici. Pored Ade, vesela muzička atmosfera vladaće u "11. aprilu" s obzirom na to da su najavljeni brojni koncerti, a led će probiti alternativna rok grupa "Garbidž" (Garbage).

Dnevna karta od 300 do 400 dinara

Radno vreme i cena karte se manje-više poklapaju na svim bazenima, a to je od 10 do 19 sati i cena od 300 do 400 dinara za dnevnu kartu. Međutim, na većini bazena tu je i jutarnje plivanje od 6.00 do 9.30 sati i noćno od 21.00 do 24.00, što obično "vredi" po 400 dinara. Tu je i besplatan ulaz za učenike koji ponesu đačku knjižicu određenim danima, ali i jeftinije karte za decu, studente i penzionere.

Foto: Tanjug

Sezona kupanja u Sportsko-rekreativnom centru "Tašmajdan" trebalo bi, prema najavama organizatora, da bude otvorena nakon finalnog turnira Svetske lige u vaterpolu koja će trajati do 23. juna.

Poslednji će svoje kapije otvoriti Zavod za sport i medicinu sporta na Košutnjaku odakle su, između ostalog najavili, da ove sezone neće biti noćnog kupanja.

#Bazen

#Kupanje

'