AKTUELNO

Ministarstvo će, kako kaže Đorđević, uvek pružati podršku pripadnicima romske nacionalne manjine u borbi za njihova prava, posebno kada je reč stereotipima i zapošljavanju.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa zamenikom direktora Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije Dragoljubom Ackovićem o budućim koracima koje je neophodno preduzeti sa ciljem unapređenja položaja romske nacionalne manjine u Republici Srbiji.

Ministar Đorđević istakao je da Ministarstvo brine o pripadnicima romske nacionalne manjine i posebnu pažnju posvećuje inkluziji Roma i Romkinja u Srbiji, a time će se aktivno baviti i ubuduće.

- Srbija je već postigla značajne razultate, kada su u pitanju bolji uslovi života Roma i njihova socijalna uključenost, koji mogu biti korišćeni kao primer dobre prakse za druge zemlje. Vlada Srbije želi da nivo socijalne uključenosti Roma podigne na još veći nivo i verujem da će u tome i uspeti - rekao je ministar.

Ministarstvo će, kako kaže Đorđević, uvek pružati podršku pripadnicima romske nacionalne manjine u borbi za njihova prava, posebno kada je reč stereotipima i zapošljavanju obrazovanih i mladih pripadnika Roma i Romkinja.

Acković je zahvalio ministru Đorđeviću na dosadašnjoj izuzetno saradnji kao i na dolasku na proslavu slave - Tetkica Bibija, jer je time pokazao poštovanje prema svim pripadnicima romske nacionalne manjine kojima je ovaj dan izuzetno važan,s aopšilo je resorno ministarstvo.

Pročitajte još: Odnos vlasti u Srbiji prema mađarskoj manjini je na visokom nivou!

#Zoran Đorđević

'