AKTUELNO

Predsednik SD Miša Vacić doneo je odluku o imenovanju Hasana Dudića za predsednika Saveta za ljudska prava i nacionalne manjine Srpske Desnice.

Miša Vacić, predsednik Srpske Desnice je potpisao memorandum o saradnji sa Hasanom Dudićem predsednikom Centra za ljudska prava i nacionalne manjine, čime je ovo udruženje i zvanično postalo deo desnice.

Predsednik Miša Vacić, a u skladu sa statutom Srpske Desnice, doneo je odluku o imenovanju Hasana Dudića za predsednika Saveta za ljudska prava i nacionalne manjine Srpske Desnice.

Foto: Služba za informisanje Srpske desnice

- Velika mi je čast što sam postao deo Srpske Desnice, i što sam naišao na mlade ljude, pune razumevanja za sve probleme sa kojima se nacionalne manjine susreću, ali pre svega ljude koji iskreno vole našu Srbiju i spremni su da se bore i rade za nju - rekao je Hasan Dudić, ističiući da će kao predsednik Saveta za ljudska prava i nacionalne manjine Srpske Desnice raditi na podizanju svesti građana o prisustvu pripadnika nacionalnih manjina u našoj zemlji i o njihovim pravima.

Miša Vacić je poželeo dobrodošlicu Dudiću jasno naglašavajući da Srpska Desnica radi na kontinuiranom unapređenju položaja nacionalnih manjina, istakavši da je formiranje Saveta za nacionalne manjine potvrda posvećenosti ovoj temi.

Foto: Služba za informisanje Srpske desnice

- Poštovanje i zaštita manjinskih prava predstavlja deo našeg Programa, i uveren sam da ćemo sa gospodinom Dudićem na čelu Saveta uspeti da prepoznamo zahteve i potrebe svih nasionalnih manjina u Srbiji. Pripadnici zajednice nacionalnih manjina su lojalni građani naše zemlje, i briga o njihovim pravima je garancija za međusobno poverenje i dobre odnose - rekao je predsednik Srpske Desnice.

Potpisivanju memoranduma prisustvovali Aleksandar Zdravković, generalni sekretar Srpske Desnice i Damir Šimpraga, potpredsednik Srpske Desnice.

#Hasan Dudić

#Miša Vacić

#Srpska Desnica

'