AKTUELNO

Bilo je mnogo teorija zavere u vezi sa životom Dafine Milanović, vlasnice Dafiment banke. Jedna od njih je da je nakon pronevere novca od građana Srbije sklonila svoju porodicu u inostranstvo. Učestvovala u proneveri stotina miliona maraka koji su njenoj banci bili oručeni od strane građana Srbije.

Foto: Printscreen YouTube/ Narodna banka Srbije

Pričalo se da su u to bili umešani moćni ljudi iz državnog vrha. Nakon nesreće i sahrane pričalo se i da je bila hladna i da nije bila potresena gubitkom porodice. Posle propasti banke jedno vreme živela je u inostranstvu, 2008. godine je umrla od raka.

Zoran Ramović, estradni menadžer kaže da je bio Dafinin prijatelj. On tvrdi da su Klara Mandić i Jezda finansirali rat.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ja sam živi svedok toga. Dafina je bila vrlo pametna i sosobna, mada je u nekim stavrima bila nečasna. Uzela je šestoro ekonomista iz stare Jugoslavije i davala im po 10.000 evra maraka platu. Davala je ljudima kamatu od 25 i 30 odsto - ispričao je Ramović.

Imala je, kako je rekao, tim koji ju je savetovao. Ramović je rekao da je i sam savetovao.

- Gurao sam ih, tada sam bio bogatiji od njih. Onda su počele da se dešavaju čudne stvari - smrt muža i dece. To je zaista bilo misteriozno. Ona se čudno ponašala. Izgubio sam sina i znam o čemu pričam - nikada kod nje nisam video žalost - rekao je Ramović.

Trivun Ivković, bivši upravnik zatvora kaže da je Dafina samo rekla da para nema.

Foto: TV Pink Printscreen

- Klara Mandić dobija važnu ulogu, ona je znala kako se pare iznose. U švajcarskoj banci su imali 500 miliona maraka. Šifru su znali Dafinin muž i Klara Mandić - ispričao je Ivković uz podsećanje da je novac nestao u nesreći.

- Ona je posle toga izgubila sve konce, Pokušavala je da izvuče svoj novac - dodao je on i istakao je kamapata bila oko 25 ili 30 odsto kamate na uložene devize. Korist su imali samo oni koji su bili prvi.

Autor: Snežana Milovanov