AKTUELNO

Čuvena bankarka Slobodana Miloševića i vlasnica Dafiment banke Dafina Milanović zavila je svojevremeno u crno pola zemlje, a jedan od onih koji je zbog nje ostao bez ičega bio je i Saša Popović, bivši direktor "Granda".

On je, prema sopstvenom priznanju, uložio kod Dafine oko 300.000 maraka, s mesečnom kamatom od čak 17 odsto, pa je tako svakog meseca dizao čak 25.000 maraka! Život u Dembeliji trajao je devet meseci, a onda, kad se sve urušilo kao kula od karata, Popović je otišao da živi u garsonjeri i to kao podstanar.

Uložio stan i kola

- Imao sam neviđeni peh s Dafinom, a imao sam sve u svojim rukama. Prošlo je devet meseci, kamata je bila 17 posto mesečno, a svaki mesec sam dizao 25.000 maraka kamatu. I ja raširim onih 25 "bradonja", sede pokojni Raka, Brena, Dragana Mirković, ja uđem: "Šta je bilo, ajde na pevanje, ja sam moje otpevao. Vidi, ovaj mesec." I tako sam se šepurio s onim kamatama - ispričao je Popović i dodao:

Foto: Ilustracija: E-Stock/Časlav Vukojičić, Pixabay.com

- Kad se raspao Slatki greh, imao sam dovoljno para da ne radim i živim kao car. Otišao sam kod Dafine čim sam shvatio da ću sve potrošiti. Kad me je videla, rekla mi je: "Sale, dušo moja, tebi će mama Dafina dati kamatu od 17 odsto." Zbog nje sam čak prodao i stan u Novom Sadu i dva skupa auta! Sve sam stavio kod nje u banku i sledećeg dana zaradio sam 20.000 maraka, svima sam se hvalio s tim novcem... Da se nešto kuva u tad najpoznatijoj banci u regionu dojavila mu je Lepa Brena.

- Rekla mi je: "Sale, molim te, vadi pare odatle, sve će da propadne, imam dojavu." Otišao sam te 1993. u banku, rekli su mi da imam 405.000 maraka. Uzeo sam punu kesu novca! Ali Dafina mi je onda rekla da ostavim novac još tri meseca i da će mi onda isplatiti čak 700.000 maraka. Dao sam joj te pare i otišao kod Brene, koja me je izvređala jer nisam uzeo novac. Posle samo nedelju dana Dafina je pukla! Nisam nikoga mogao da dobijem na telefon - ispričao je Popović.

Foto: TV Pink Printscreen

Ostao bez novca i morao da živi kao podstanar!

- Četiri godine živeo sam kao sirotinja. Jedino skupo što sam imao bila je garderoba. Imao sam 60 pari patika, mnogo odela, živeo sam u garsonjeri od 17 kvadrata, na 12. spratu na Novom Beogradu. Svi su znali da imam skupu odeću, zato su me i opljačkali! Sećam se tog dana, ušao sam u stan, a tamo nije bilo ničega! Sve su mi odneli, ostavili su mi samo pidžamu - dodao je. Tek posle deset godina uspeo je da povrati oko 12.000 evra.

O kolikim parama se radilo govori i podatak da je 1993. prosečna plata iznosila 25 maraka! Mada se prava vrednost novca koji je Popović izgubio ne može izračunati prostim poređenjem i množenjem, taj iznos bi danas bio višestruko veći i merio bi se milionima evra.

Autor: N. Ž.