AKTUELNO

Danas počinju prijave za konkurs za “Najlepši ulaz u Beogradu” na kojem mogu da učestvuju stanari čija se zgrada nalazi u sistemu održavanja Javnog preduzeća “Gradsko stambeno”. Prijave traju do 25. septembra.

“Ovaj konkurs organizujemo od 2011. godine u kontinuitetu, sa željom da podižemo svest o značaju uređivanja i održavanja stambenih zgrada ali i da podstičemo dobrosusedske odnose, neku vrstu lokalpatriotizma i zdrave konkurencije jer sve to ukupno doprinosi boljim uslovima za život u zgradama a svakako i uređenosti čitavog Beograda”, rekao je za Tanjug Igor Ćurčić iz JP “Gradsko stambeno”.

“Konkurs sada već ima tradiciju dugu skoro deceniju i po. Svake godine broj prijavljenih zgrada je sve veći, a mnogi od stanara kažu da su kroz izveštaje medija o pobednicima i sami dobili ideju i motivaciju da se aktivnije, udruženim komšijskim snagama posvete sređivanju svog ulaza i zgrade uopšte”, rekao je Ćurčić.

“Pravo na učešće na nagradnom konkursu „Najlepši ulaz 2024“ imaju stambene zajednice koje su održavanje svoje zgrade poverile JP „Gradsko stambeno“ Beograd”, rekao je Ćurčić.

“Konkurs je otvoren od danas do srede 25. septembra 2024. godine. Prijavu na konkurs 'Najlepši ulaz 2024' može poslati bilo ko od članova stambene zajednice zgrade koja je u sistemu održavanja JP 'Gradsko stambeno' Beograd”, rekao je Ćurčić.

Foto: Pixabay.com

"Stručna komisija će obići stambene zgrade koje su na osnovu dostavljenih fotografija ili video-zapisa, odlukom stručne komisije ušle u uži izbor za pobednika konkursa 'Najlepši ulaz 2024'", rekao je Ćurčić.

“U sredu, 02. oktobra na Svetski dan stanovanja, na zvaničnoj internet prezentaciji Javnog preduzeća 'Gradsko stambeno' Beograd, kao i na društvenim mrežama, zvaničnim profilima preduzeća, biće objavljen pobednik konkursa 'Najlepši ulaz'”, rekao je Ćurčić.

“Stambena zgrada koja pobedi na konkursu 'Najlepši ulaz 2024' dobiće nagrade - plaketu 'Najlepši ulaz 2024' koja će biti postavljena na ulazu u zgradu pobednika, kao i poklon vaučer u vrednosti od 200.000 dinara za potrebe uređenja stambene zgrade. Tu su i simbolični pokloni za sve stanare u stambenoj zgradi”, rekao je Ćurčić.

“Pored ovih nagrada, ukoliko za time postoji potreba i u skladu sa raspoloživim mogućnostima i dogovorom sa stanarima, stambena zajednica pobedničke zgrade može biti nagrađena i izvođenjem određene vrste radova”, rekao je Ćurčić.

“Prijave se dostavljaju putem elektronske pošte - slanjem prijave na najlepsi.ulaz@stambeno.com uz obaveznu naznaku za konkurs. Takođe i putem pošte ili ličnom dostavom u pisarnici u direkciji JP 'Gradsko stambeno' Beograd, Danijelova 33, Beograd, ili nekoj od radnih jedinica preduzeća”, rekao je Ćurčić.

“Podsećam i da je do sutra, 12. jula otvoren Konkurs za lift inženjere i lift tehničare. Sve informacije su na sajtu www.stambeno.com uodseku vesti”, rekao je Ćurčić.

Autor: Dalibor Stankov