AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da Vojska Srbije (VS) napreduje i materijalno i tehnički i dodao da se radi na razvoju i modernizaciji protivvazduhoplovne odbrane (PVO).

Vulin i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković obišli su danas dežurnu jedinicu u sistemu snaga protivvazduhoplovne odbrane u sastavu Ratnog vazduhoplovstva a nakon posete je saopšteno da vojska dežura svakog dana da bi nebo bilo bezbedno.

- Nakon dugog niza godina, VS napreduje i materijalno, u smislu položaja svojih pripadnika, ali i tehnički. Ne samo da smo nabavili nove 'migove', ne samo što ćemo nabaviti nove helikoptere, već radimo na razvijanju naše protvvazduhoplovne zaštite. Tako posle dugog niza godina, vršimo modernizaciju naših PVO sistema 'kub', za koje očekujemo da će modernizovani uskoro ući u naše naoružanje, ali najvažnije od svega je to što ćemo modernizaciju izvršiti domaćom pameti, domaćim znanjem - rekao je Vulin.

Govoreći o današnjem obilasku, Diković je istakao da je proveren rad jedne od jedinica koja je u sistemu dežurstva i PVO Vojske Srbije.

Foto: Tanjug

- Proverili smo sposobnost te jedinice i ispravnost tehnike i mogu da zaključim da je tehnika ispravna, da su posade obučene za postupanje u različitim situacijama i njihov rad bih ocenio kao vrlo dobar. Sa vojnicima smo obavili razgovor o stanju, zadovoljstvu, uslovima života i rada, njihovim razmišljanjima o mogućnostima poboljšanja statusa, standarda, ispravnosti tehnike i opreme i primetno je jedno veliko zadovoljstvo i motivacija svih pripadnika, od vojnika do oficira, koja je proizvod brige, koja je ispoljena nešto intenzivnije u poslednje vreme i nadamo se da će se tako i nastaviti - rekao je Diković.

Današnjem obilasku su prisustvovali i komandant RV i PVO general-major Ranko Živak i komandant 250. raketne brigade pukovnik Tiosav Janković.

#Aleksandar Vulin

#Vojska

'