AKTUELNO

Portparol bečke policije Matijas Šuster izjavio je za Kosovo onlajn da se u slučaju dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Bora, u Austriji vodi istraga u vezi otmice deteta, navodeći da članovi Dankine porodice, nakon uvida u video materijal snimljen u Beču, polaze od toga je vrlo verovatno reč upravo o njoj.

"Trenutno se vodi istraga u vezi otmice deteta. Danas su po nalogu bečkog tužilaštva objavljene slike na kojima se nalaze dve žene i dete. Članovi porodice nestale Danke polaze od toga da se radi o nestaloj devojčici", rekao je Šuster.

Dvogodišnja Danka nestala u mestu Banjsko polje kod Bora, i već devet dana za njom se traga, a raspisana je i Interpolova poternica.

Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

On je istakao da identitet dve žene, koje se nalaze sa njom na video snimku, još nije poznat.

"Nadamo se i molimo građane za pomoć, ako prepoznaju njih ili znaju mesto gde se nalazi devojčica, da stupe sa nama u kontakt", apelovao je Šuster.

On je podvukao i da bečka policija odlično sarađuje sa srpskim vlastima.

Danka Ilić nestala je u Srbiji, 26. marta, a nakon što se pojavio video snimak, koji je 30. marta načinio državljanin Srbije u Beču na jednoj tramvajskoj stanici, a na kome se vide dve žene i devojčica koja liči na nestalu dvogodišnjakinju, Pokrajinska kriminalistična služba u Beču je pokrenula istragu na zahtev za pomoć srpske policije.

Bečka policija je ranije danas je u saopštenju objavila da se sve informacije u vezi sa slučajem mogu prijaviti na broj telefona +431 313 10 33 800 ili bilo kojoj stanici policije.