AKTUELNO

Policija u Beču saopštila je danas da je istraga u slučaju nestale dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, u vezi sa video snimkom na kojem se, kako se sumnja, vidi devojčica sa dve rumunske državljanke u Beču, u punom je jeku i da se ispituju različite opcije.

- Od nedelje, istraga je u punom jeku. Pokrajinska kriminalistička služba proverava da li je reč o nestaloj dvogodišnjakinji iz Srbije. Različite opcije se ispituju, koriste se i tehnička pomagala. Detalje o istrazi trenutno ne možemo da iznosimo u javnost - navela je bečka policija za Kosovo onlajn.

Dodaje se da je državljanin Srbije, koji živi u Beču, 30. marta, oko 20 sati, u centru Beča video devojčicu koja liči na nestalu Danku u pratnji dve žene, koje je i snimio na jednoj stanici, kao i da su srpske vlasti uputile zahtev za istragom.

Svedok je, navodi se u saopštenju, saslušan, a video snimak, koji je napravio, preuzet na analizu.

- Tačne okolnosti, posebno da li se stvarno radi o nestaloj devojčici, predmet su istrage. Trenutno nema više informacija. Čim budemo imali novih informacija, mi ćemo saopštiti javnosti - navodi bečka policija.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora, a u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Nakon analize svega što je do sada preduzeto u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić, istraga na teritoriji Srbije je proširena i na Austriju, a Interpol je raspisao žutu poternicu. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Autor: