AKTUELNO

Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, koja je nestala pre tačno sedam dana u Banjskom polju u Boru, i dalje traje. Policija neprestano češlja svaki pedalj mesta na kome je devojčica poslednji put viđena, a jedan segment istrage usmeren je i na snimak koji je srpski državljanin usnimio u Beču, a na kome je navodno nestalo dete. Ivana Ilić, majka nestale devojčice, prvi put od kada je Danka nestala otkriva da li je pogledala snimak na kome je navodno devojčica, ali i koliko je bole medijska nagađanja da iza svega stoji upravo ona.

Ivana navodi da su suprug i ona zajedno, da se bore svaki dan da im se dete što pre vrati kući, ali i da danima o njoj izlaze brojne nebuloze.

„Držimo se koliko možemo, samo da se Danka što pre pronađe. Čekamo da se sve ovo završi, nadamo se najboljem, a onda ćemo se suprug i ja oglasiti javno, i odgovoriti na sve uvrede, prozivke, nebuloze. Zato se mi ne oglašavamo. Bole me sve te spekulacije, bacanje krivice na mene i supruga“, navodi potištena Ivana.

O pretrazi na internetu

Na pitanje da li je istinita informacija da je pretraživala granične prelaze sa Rumunijom, ali i koliko može da krivično odgovara.

„Telefon je bio na veštačenju, samo ću to reći. Da je tako, ja ne bih bila majka koja traži svoje dete, moj status bi bio drugačiji. Samo da se Danka vrati živa i zdrava, a onda ćemo o svemu progovoriti“, kaže Ivana.

Na pitanje da li je pogledala snimak iz Beča, na kome je navodno njeno dete, Ivana kaže da jeste.

„Snimak sam pogledala, ali zbog toka istrage ne smem da komentarišem. Policiji svaka čast, ljudi ne spavaju, danonoćno traže. Nadam se da ćemo što pre zagrliti naše dete“, navodi majka nestale Danke.

Na pitanje da li se nada da je njeno dete dobro, Ivana kaže da drugačije neće ni da veruje.

„Ne želim na drugu opciju ni da pomislim“, zaključuje Ivana.

Opsadno stanje u Banjskom polju

Veliki broj pripadnika policije ovog jutra je u Banjskom polju gde ide od vrata do vrata i uzima izjave o meštana u istrazi nestanka Danke Ilić (2) kojoj se svaki trag gubi pre tačno 7 dana.

Foto: Tanjug/Tanjug video, Tanjug/Vladimir Sporčić, Google Maps, Privatna arhiva

"Dankino sećanje na roditelje polako bledi"

- Njena sećanja na roditelje polako mogu da izblede. Ne mogu dugo da bivaju učvršćena, samo povremeno da se javljaju određene scene. Ne možemo očekivati da je ona sada u nekoj dubokoj patnji kao što bi bilo dete već od pet godina, koja je mnogo svesnije svega šta mu se do tada dešavalo u životu - izjavio je klinički psiholog dr Dušan Vuković govoreći o svesti dvogodišnjeg deteta oslanjajući se na slučaj nestale Danke Ilić.

Autor: