AKTUELNO

Joksa dodaje da je odmah otišao traktorom na porodično

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom Polju, a juče se po prvi put pojavio trag koji je podigao celu Srbiju na noge. Naime, jedan Srbin iz Beča snimio je devojčicu koja veoma liči na malu Danku, u pratnji dve Rumunke. Ipak, Dankin pradeda za Telegraf.rs kaže da ne veruje da je to ona.

Joksa Dragomirović, Dankin pradeda iz Brestovca, rekao je za Telegraf.rs da snimak ne vidi dobro jer nema naočare, ali da mu se čini da na snimku nije njegova praunuka.

- Nemam naočare, ali mislim da to nije ona - rekao nam je kada smo mu pokazali snimak.

Joksa dodaje da je odmah otišao traktorom na porodično imanje u Banjsko Polje, čim je čuoza nestanak devojčice i krenuo da je traži na području udaljenom 2 kilometra od pojate.

- Dete nije moglo ni sto do dvesta metara da hoda, ne verujem da je sama krenula negde. Svi smo jako potreseni - naveo je.

Na pitanje kako trenutnu situaciju podnose Dankini roditelji Ivana i Miloš, Jakša kaže da ne zna za nju.

- Ne znam za nju, otišla je i udala se u Boru. Ne kažem, ima dobrih i manje dobrih majki. To neću da komentarišem. Za nas je dete živo, a gde ne znam. Očekujemo zvaničnu reč policije kojoj verujemo - naveo je on.

Podsetimo, Danka je nestala 26. marta u Banjskom Polju, a policija i vatroigasci su i dalje ispred poseda na kom je devojčica poslednji put viđena. Na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinastu jaknu i kosicu vezanu u rep. Zbog njenog nrestanka u Srbiji se po prvi put oglasio sistem Amber Alert.

Autor: