AKTUELNO

Portal Pink.rs objavio je vest 03.04.2024, sa naslovom: "AUSTRIJSKA POLICIJA IZDALA HITNO SAOPŠTENJE: Vrlo verovatno da je na SNIMKU reč o nestaloj devojčici Danki Ilić!", što se analizom portal Raskrinkavanje.ba pokazalo da je to lažna vesrt.

Vođeni izjavom porodice, koja je verovala da se na snimku nalazi sada ubijena Danka Ilić (2) vest je opremljena naslovom, koji je, sada nakon objave da su devojčicu ubila dvojica muškaraca netačan. U tom trenutku, snimak je pogledala i porodica devojčice iz Bora, a kako su kazali, dete "liči na Danku", ali nisu mogli stoprocentno da tvrde da je ona.

U prvobitnom tekstu, naveli smo da je bečka policija potvrdila da je dete sa snimka vrlo verovatno Danka, što je potpuno netačno i dezinformacija. Kako nam je portal Raskrinkavanje.ba ukazao, u svojoj analizi, oglasio se i portparol bečke policije, i tada izjavio sledeće:

"Postoji velika verovatnoća da se radi o nestaloj djevojčici” na osnovu izjava njene rodbine, što se čuje i na audio snimku, a cela izjava glasi:

"Nakon što su srodnici devojčice više sati pregledali ovaj videomaterijal, mogu reći da postoji velika verovatnoća da se radi o nestaloj devojčici".

Ovim putem izvinjavamo se svim našim čitaocima na grešci, i unosimo ispravak vesti na datum 18. april 2024. godine.