AKTUELNO

Smrt učenika, koji je preminuo 22. marta u Urgentnom centru Univerzitetskog klinikog centra Srbije (UKCS), nakon što je pao u školi, nastupila je usled teške povrede glave, pokazala je obdukcija.

Učenik, star 22 godine, pao je u Srednje-tehničkoj školi 18. marta spletom nesrećnih okolnosti. On je odmah je prevezeni u Urgentni centar, međutim, uprkos borbi lekara, nesrećni mladić je izgubio život 4 dana kasnije.

Škola je o nesreći istog dana obavestila policiju i Ministarstvo prosvete i preduzela sve radnje u skladu sa propisima, koji regulišu postupanje ustanova u kriznim situacijama, a koje se odnose na informisanje nadležnih institucija, roditelja i podršku učenicima, roditeljima i zaposlenima u cilju prevazilaženja situacije.

U Ministarstvu prosvete su rekli da su upoznati sa slučajem i da prate postupanje škole i pružaju joj podršku, a izjavili su i saučešće porodici i prijateljima preminulog učenika.

Splet nesrećnih okolnosti

Kako je navela direktorka škole, tuče nije bilo, već je spletom nesrećnih okolnosti usled fizičkog kontakta jedan od učenika pao, zadobio teške povrede glave i umro.

- Želimo da naglasimo da nije bilo tuče, odnosno sukoba između dva učenika, već da je nesrećnim spletom okolnosti usled fizičkog kontakta jedan od učenika pao, zadobio teške povrede glave i nažalost kasnije preminuo. Škola je odmah reagovala, ukazala je prvu pomoć učeniku i pozvala Hitnu pomoć koja je brzo došla i prevezla učenika u Urgentni centar. Prilikom incidenta učenici su bili pod nadzorom nastavnika i dve medicinske sestre koji su zaposleni u školi. Nažalost i pored napora lekara učenik je dana 22. marta 2024. godine preminuo - navela je direktorka škole.