AKTUELNO

Potraga za nestalom devojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je nestala juče, nastavlja se. Uključena je policija, helikopteri, a organizovali su se i građane koji nesebično pružaju pomoć. Međutim, vremenski uslovi, kiša i hladno vreme otežavaju napredak potrage.

- Vremenski uslovi u Banjskom polju su katastrofalni. Kiša je u toku noći neprekidno padala, duva jak vetar, sada kiša pada s vremena na vreme. Temperatura je šest stepeni, ali je subjektivni osećaj da je još hladnije - javlja reporter.

Foto: privatna arhiva

Tako je svaki trenutak koji Danka Ilić provede napolju, po ovim vremenskim prilikama, sve rizičniji. Ipak, vreme ne ide na ruku, s obzirom na to da pada kiša.

Kako je sinoć tekla potraga za nestalom Dankom

Potraga za Dankom je trajala cele noći, tokom koje je temperatura u Boru i okolini pala na svega 6 stepeni Celzijusa, dok je kiša na trenutke prestala. Pripadnici Gorske službe spasavanja su objasnili da su to u normalnim okolnostima dobri uslovi za potragu, ali da je svaki minut bitan jer se ipak radi o dvogodišnjoj devojčici.

Helikopteri su sinoć, uz dronove, leteli uprkos pomrčini i pretraživali teren termovizijskim kamerama. Iznad mesta nestanka Danke Ilić nalazi se put ka šumi koja nije gusta, ali u kojoj ima mnogo gustog rastinja.

Foto: Tanjug

Podsetimo, Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 časova u prigradskom naselju Banjsko polje kod grada Bora. Potraga za devojčicom i dalje traje, a kako su naveli iz policije, a akcija je trajala čitavu noć.

Naime, kako je rekla majka devojčice, ona je bila sa sinom u Banjskom polju kada je devojčica nestala. - Dete je na sebi imalo ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu, vezanu kosu. Odaziva se na ime, ali ona je još mala, ona još ne priča. Javili su se ljudi da je viđena kod neke zgrade, ali nije tu - rekla je u prvoj izjavi uplašena majka devojčice.