AKTUELNO

Devojčica Danka Ilić (2) iz Bora nestala je juče oko 13.45 u naselju Banjsko polje. Potraga za nestalim detetom i dalje je u toku.

Sve nadležne ekipe noć su provele na terenu, a svaki minut potrage je bitan.

Upućene su dodatne snage žandarmerije u potrazi za malom Dankom Ilić u Boru.

Potraga za Dankom traje već 16 sati. Žandarmerija je tokom noći ušla u Banjsko polje sa četiri vozila i džipovima sa kvadovima. Teren se češlja po sektorima, kako bi svaki bio detaljno pretražen još jednom.

Foto: Printscreen društvene mreže

Podsetimo, drama je počela oko 13 sati, kada je, kako je Dankina majka Ivana navela, devojčica nestala dok je ona drugom detetu, trogodišnjem sinu, davala da pije vodu.

Devojčica na sebi ima maslinasto zelenu jaknicu i ljubičaste pantalone. Kosa joj je vezana u repić.

Prvi put u Srbiji pokrenut je sistem "Pronađi me".

Kako je Danka nestala?

Majka devojčice rekla je da je decu dovela da se istrče i prošetaju, te navela da dok se okrenula, devojčice više nije bilo.

- Živimo u Boru. Dovela sam ih da se malo istrče i prošetaju. Moji su poreklom odavde i kao dete sam tu često boravila - priča Dankina majka Ivana.

Kako mediji navode, devojčicu su poslednje videle komšije.

Komšije u šoku: Majka je plakala ceo dan

Prve komšije, iz susedne kuće nestale devojčice, Rade i Živanka Trajković rekli su da su oko 14.30 časova na lice mesta stigle jake snage policije. Njima su kucali na vrata i pitali da li su videli devojčicu. Oni su odgovorili da nisu.

Kažu da se veoma brzo ceo Bor sjatio na lice mesta i da su tražili devojčicu. Dodaju da je "u zemlju propala" i da je majka Ivana je plakala celog dana.

Gradonačelnik Bora: Komšije su poslednje videle devojčicu

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić otkrio je da su došle spasilačke jedinice, kao i veliki broj građana da traži malu Danku, a kako je rekao prve komšije su je poslednji put videle.

- Uključio se veliki broj sugrađana, tu su dronovi i spasilačke jedinice, a čekaju se i specijalni psi za potragu. Teren je težak, postoje mnogo šuma i tu je i potok. Majka se okrenula na sekund, a onda je dete nestalo i službe će da rade svoj posao. Prve komšije su videle poslednji put dete - kazao je juče Milikić.

Autor: