AKTUELNO

Devojčica Danka Ilić (2) nestala je danas u naselju Banjsko polje. Potraga za devojčicom ulazi u osmi sat i u ovom trenutku nema nikakvih informacija gde bi dete moglo da bude.

Trenutno su na licu mesta policija, vojska, Gorska služba spasavanja, zatim lovci sa psima tragačima, a angažovani su i dronovi za pretragu.

Prema najnovijim informacijama, policija je novinarima zabranila prilaz licu mesta i uputila apel svima koji nemaju adekvatnu opremu da se udalje sa lica mesta i da, ukoliko dete, ne bude pronađeno tokom noći, dođu ujutru i nastave potragu.

Kako se saznaje, porodica nestale devojčice nije iz Banjskog polja, već su tu došli kod roditelja. Takođe, oko kuće se nalaze i rupe pune podzemnih voda i policija je to sve detaljno proverila, ali nažalost, dete nije nađeno.

MUP je večeras, po prvi put u Srbiji, aktivirao sistem potrage "Pronađi me" po uzoru na Amber Alert za devojčicu Danku Ilić.

Foto: http://pronadjime.mup.gov.rs/

Kako je navedeno, devojčica još ne priča, a izmakla je pogledu majke dok je ova sinu davala vodu.

Podignut je i dron, a dovedeni su i psi tragači, ali devojčica i dalje nije pronađena.

Predeo u kom je nestala devojčica je navodno je urbanizovan, odvojen od grada, prepun porodičnih kuća.

Kako su naveli korisnici Tvitera, naselje Banjsko polje ima 8 stambenih zgrada i okruženo je šumama, a postoji i put koji vodi ka šumovitom predelu.

Upravo kod te šume, jedan od meštana tvrdi da je video devojčicu.