AKTUELNO

Nestanak devojčice Danke Ilić (2) potresao je i digao celu Srbiju na noge. Naime, devojčica je oko 13.45 sati nestala u borskom naselju Banjsko polje.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić u međuvremenu se oglasio za medije i otkrio da su došle spasilačke jedinice, kao i veliki broj građana da traži malu Danku, a kako je rekao prve komšije su je poslednji put videle.

- Uključio se veliki broj sugrađana, tu su dronovi i spasilačke jedinice, a čekaju se i specijalni psi za potragu. Teren je težak, postoje mnogo šuma i tu je i potok. Majka se okrenula na sekund, a onda je dete nestalo i službe će da rade svoj posao. Prve komšije su videle poslednji put dete - kazao je Milikić.

Foto: Foto/MUP Srbije

- Dronovi su ceo dan sa termovizijskom kamerom pretraživali teren, sada očekujemo tri profesionalna psa Gorske službe spasavanja da pristignu, a stižu još tri drona sa termovizijskom kamerom. Teren će se pretraživati čitavu noć. Verujem da ćemo noćas naći našu malu sugrađanku. Ujutru ćemo doći ako treba, napravićemo organizaciju, tu je i načelnik policije koji rukovodi akcijom. Imamo problem sada, ljudi dolaze sa svojim privatnim psima, ima nas mnogo sada, spasilački psi ne mogu miris da osete. Apelujem da se sklonimo. Danas je ovde bilo skoro 400-500 naših sugrađana. Hvala vam na tom - istakao je Milikić.

MUP je aktivirao sistem potrage "Pronađi me" po uzoru na Amber Alert za devojčicu Danku Ilić (2), koja je nestala danas tokom popodneva u okolini Bora.

Objave putem različitih medija – televizijskih i radio emisija, Interneta, SMS poruka, ekrana na bankomatima, autoputevima itd. mogu da dopru do građana koji će zapamtiti lice deteta i potencijalno ga uočiti ili imati validne informacije koje policiji mogu da pomognu u potrazi.

Građanima u Srbiji stigao je SMS sa informacijama o nestaloj devojčici. Ako je vidite, odmah zovite 192.

Foto: Printscreen

U potragu su se uključili i građani, koji su se sami organizovali i krenuli da traže dete.

Kako je navedeno, devojčica još ne priča, a izmakla je pogledu majke dok je ova sinu davala vodu.

Podignut je i dron, a dovedeni su i psi tragači. Vremenski uslovi, tj. kiša koja pada tokom popodneva otežavaju potragu.

Oglasio se MUP Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova aktivirali su sistem Pronađi me za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka dvogodišnje devojčice u mestu Banjsko Polje kod Bora. "Devojčica Danka Ilić, starosti dve godine nestala je danas oko 13,45 časova u naselju Banjsko Polje, ul. Vojvode Radomira Putnika br. 19, grad Bor. Smeđe kose, braon očiju, visine oko 85 cm. Na sebi je u trenutku nestanka imala maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike", navodi se u saopštenju MUP u kome se dodaje: "Ukoliko imate bilo kakve informacije odmah pozovite policiju na 192". Informacije su objavljene na sajtu MUP-a http://pronadjime.mup.gov.rs/