AKTUELNO

Jelena Ivković iz Rume, koja je optužila ginekologa M.M. iz Opšte bolnice Sremska Mitrovica za smrt svog novorođenčeta zbog akušerskog nasilja tokom porođaja, saslušana je u policiji i tužilaštvu. Sin Jelene Ivković je druga preminula beba zbog čije smrti je proširena istraga protiv lekara, kome je 18. marta ponovo produžen pritvor na 30 dana.

- Saslušana sam u policiji i u tužilaštvu, kao i svedoci. Istraga je u toku, ne bih smela ništa detaljnije da pričam, ali verujem u tužilastvo i da će maksimalno uraditi svoj posao - kaže Ivkovićeva.

Podsetimo, ginekolog M.M. uhapšen je 20. januara, nakon što je u javnost istupila Marica Mihajlović iz Šida čija je tek ćerkica preminula 17. januara, nekoliko sarti nakon rođenja. Ona je optužila M.M. da joj je skaka po stomaku i odbijao da uradi carki rez usled čega se beba zaglavila u porođajnom kanalu i rođena bez srčane radnje. Iako je odmah reanimirana, preminula je nekoliko sati kasnije.

Nakon što je Marica Mihajović iznela svoju tragediju, za Kurir je progovorila i Jelena Ivković, koju je isti doktor porodio 25. oktobra 2022. u istoj bolnici.

- Doktor je došao oko jedan popodne i tu je. Skakanje po stomaku, guranje laktom, svom težinom na stomak... Beba se zaglavila u karlici i ostala bez kisonika. Porađam se u 15:02 i to vakumom! U pola pet dolazi pedijatar: "Beba nije dobro, mora za Novi Sad" - rekla je tada Ivkovićeva.

Mališan Goran lavovski se borio tri i po meseca.

- Preminuo je 8. februaura 2023. zbog teškog oštećenja mozga usled nedostatka kisonika. Na kraju je imao 20 dijagnoza, a mi smo pisali i klinikama u Turskoj, svugde i svi su nam odgovorili da mu nema pomoci jer je mozak teško oštecen - kazala je tada.

M.M, koji je u pritvoru Kazneno-popravnog zatvora u Sremskoj Mitrovici, Viši sud u Sremskoj Mitrovici juče je na predlog VJT Sremska Mitrovica doneo novo rešenje kojim osumnjičeni ostaje iza rešetaka još mesec dana i to zbog opasnosti ponavljanja krivičnog dela i uznemirenja javnosti.