AKTUELNO

Knjige Vedrane Rudan se nalaze na listi najprodavanijih u Srbiji, a sad je stigao njen novi roman 'Crnci u Firenci'.

'Crnci u Firenci' je roman koji je napisan 2006. godine, a govori o Riječkoj porodici koja se nalazi u ratu, a kako je Vedrana Rudan rekla ova knjiga drži vodu jer govori o uvek istoj priči - ratu koji se vodi svuda.

Ona se pitala da li će vreme progutati temu ali i sada u 2024. godini priča o ratu je aktuelna.

- Ja sam juče razgovarala sa mojom prijateljicom koja živi u Francuskoj i ona je meni rekla ono što sam ja naslućivala, tu naglašavam da 'beli' francuzi trenutno u Francuskoj 'pasu travu' koliko su siromašni. A njihov 'patuljak' Makron, koji misli da će biti Napoleon ili da će narast kad krene na Rusiju ima u planu da pošalje Francuze, svoje podanike u rat. Isto to namerava i Hrvatska - rekla je Vedrana Rudan za Pink.

- Ti mali muškarci rastom zaista misle da će preko noći narasti ako pobiju pola sveta - rekal je Rudan.

- Ja sam, naravno, očajna što živim u toj evropskoj zajednci koja je zapravo evropska ludnica, a ti naši evropski šefovi su patuljci i kriminalci - dopdala je Rudan.

Kako je izjavila, u Hrvatskoj ideju da ljudi idu da ratuju sa Rusima podržava Andrija Plenković.

- On je kada je bio rat između Srba - znači vas, i Hrvata , znači mene, pobegao iz tog rata. Majka mu je bila doktorka i dala mu je potvrdu da je 'slabokrvan'. Međutim, gle čuda sad mu se krv naglo popravila, ali on neće poći u rat nego misli poslati mog sina - rekla je Rudan.

Ona je dodala da hrvatski narod kao i svi ostali narodi, španski, francuski, nemački slabo reaguju na to jer se bore za goli opstanak.

Komentarišući politička dešavanja na globalnom nivou istakla je da Britanci čine zlo od kad postoje.

Foto: TV Pink Printscreen

- To su zločinci kroz istoriju. Oni govore kako se Bjaden zalaže za mir, ali pre svega on je karikatura, na čelu 'takozvane najjače zemlje na svetu', a čovek ne zna ko mu glavu nosi- rekla je ona.

- Tako nas svetske korporacije vuku za nos, ubijaju sirotinju i to nam prikazuju kao borbu za demokratiju - istakla je Rudan.

Rudan se dotakla teme izbora koji će biti u Hrvatskoj ali i onih koji nas čekaju u Beogradu.

- Ja znam da će mene proglasiti izdajicom jer sam 'tamo' i poruka će biti kad si tamo ne vraćaj se. Ali Hrvatska je komadić zemlje koji je prodan, mi čak ne znamo ni kome. Ne postoji Hrvatska koja mene određuje. U Srbiji žive moji najbolji prijatelji, a ja sam srboljubac jer volim ljude koji tu žive - rekla je Rudan.

Ona je dodala i da joj je žao što je vreme nije demantovalo jer je verovala da će živeti u boljem vremenu.

- Ova knjiga kao da je napisana 'sutra', ista tema isto odstojanje, samo nešto malo lošije - rekla je ona.