AKTUELNO

Obilne padavine u severnoj Crnoj Gori podigle su nivo reke Lima, pa je na području opštine Prijepolje tokom proteklog vikenda došlo do izlivanja te reke.

Prema rečima predsednika opštine Dragoljuba Zindovića, najviše štete je u naselju Zalug.

- Obišli smo teren, uglavnom je poplavljeno poljoprivredno zemljište i nekoliko objekata. Važno je da se Lim vratio u korito i da nema opasnosti od ponovnog izlivanja - kazao je Zindović.

Porodici Salka Gojaka, Lim je ušao i u kuću, a poplavio je i zasade maline, dok su bikove za tov u poslednjem trenutku sklonjeni.

- Imam zasađenih 12.000 sadnica pod malinom, ali valjda će se voda povući i neće biti neke štete. Ono što je najteže je smeće koje je sa deponije Stanjevine voda nanela, to je čista bolest - kaže Gojak.

Direktor JKP "Lim" Enis Memišahović kaže da je vodosnabdevanje u Prijepolju uredno i da je voda za piće bakteriološki i hemijski ispravna za piće, dok je u Brodarevu došlo do zamućenja.

- Do povećanja mutnoće pijaće vode došlo je u Brodarevu na oba izvora. Isključili smo i Reževicu i Mrčkovačku reku, ali iz laboratorije su stigli rezultati da se mutnoća na Reževici smanjuje - kazao je Memišahović.

On je naglasio da vode u Brodarevu ima, ali da može da se koristi samo kao tehnička.

Iz ovog komunalnog preduzeća poslata je cisterna sa vodom za piće za potrebe doma zdravlja i vrtića, kao i za potrebe građana Brodareva.

Pročitajte još: Sjenica: Poplavljeno oko 100 domaćinstava

#Lim

#Poplave

#Prijepolje

'