AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić obišli su danas početak druge faze radova na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Ljubiša Jelenković u Resniku.

Vesić je istakao da će u drugoj fazi biti urađeno oko 1.300 metara kanalizacione mreže, koja će obuhvatiti desetak ulica iz tog naselja.

Radovi, čija je vrednosti 36,4 miliona dinara, biće gotovi za pet meseci. U prvoj fazi je urađeno oko dva kilometra, kada je priključak za kanalizaciju dobilo oko 1.500 građana, precizirao je gradski menadžer.

- Tada će domaćinstva koja su obuhvaćena i u prvoj i drugoj fazi moći da se priključe na kanalizacionu mrežu za 60.000 dinara, na 60 rata, što je veoma povoljna ponuda "Vodovoda i kanalizacije". Direkcija za građevinsko zemljište kreće sa projektovanjem i treće faze radova, kojom će se obuhvatiti sve ulice koje nisu bile deo prve i druge faze. Realizacija treće faze može se očekivati do kraja godine - najavio je Vesić, koji je razgovarao sa građanima o problemima vodosnabdevanja i najavio rešenje i tog problema.

On je istakao da se u okviru naselja sređuje dečje igralište i podhodnik ka Železničkoj stanici i najavio radove na sređivanju kružnog toka, kao i celog poteza ka i oko jezera Resnik.

- Rešavamo problem po problem. Najveći problem je bila kanalizacija koju polako završavamo - istakao je Vesić i ukazao da je prethodne četiri godine u prigradska naselja uloženo 350 miliona evra, uz podsećanje da je prethodna gradska vlast za period od 2008. do 2012. godine uložila manje od 100 miliona evra.

- Nažalost, postoji mnogo više problema koji su nasleđeni nego što imamo novca. Ali je takođe činjenica da smo stabilizovali finansije, da sada ima više novca u gradskoj kasi i da možemo da ulažemo u razne projekte. Naša politika je da svi građani moraju da imaju kanalizaciju, vodovod, put i javni prevoz - ponovio je Vesić i dodao da tu ne sme da bude razlike bez obzira na to da li ljude žive u centru ili prigradskim naseljima.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić izrazio je zadovoljstvo zbog početka druge faze izgradnje kanalizacije u naselju Ljubiša Jelenković koje, kako je rekao, 50 godina čeka kanalizaciju.

- Prva faza je završena, danas je počela druga i hvala svima koji su se angažovali oko toga - rekao je Kocić i izrazio nadu da će u doglednom periodu celo naselje biti pokriveno kanalizacionom mrežom. Događaju je prisustvovao i direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović, kao i brojni građani.

#Beograd

#Goran Vesić

'