AKTUELNO

U čukaričkom naselju Velika Moštanica do prve nedelje februara biće završeni radovi na obnovi Ulice 1. maj, duge 4,5 kilometra koja centar tog naselja povezuje sa Ibarskom magistralom.

Radove na obnovi i asfaltiranju danas je obišao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je poručio da ti i slični radovi pokazuju da nadležni vode računa o svakom delu grada, Čukarici, Lazarevcu, Barajevu, Obrenovcu.

- Jednako su nam važni svi i maksimalno se trudimo da kvalitet života u svakom delu grada podignemo na taj nivo da nema razlike između Vračara, Starog grada, Velike Moštanice - rekao je Mali.

On je naveo da je opština Čukarica u prethodne 3,5 godine izdvojila 422 miliona dinara za asfaltiranje 41 kilomtera puteva, dok će u naredna dva meseca biti izdvojeno 160 miliona dinara za još 16 kilometara.

- Želimo da asfaltiramo ono što decenijama nije urađeno, da ono što je bilo puno rupa više ne bude takvo - rekao je Mali.

On je dodao da je u prethodnom periodu u Velikoj Moštanici urađena okretnica linije 513, kao i četiri nova stajališta, uz nekoliko obnovljenih ulica, dok su u planu ambulanta, vrtić i proširenje groblja.

- Slušamo građane, njihove kritike i sugestije, rešavamo njihove probleme jer su nam ljudi najvažniji - podvukao je gradonačelnik.

Foto: Beograd.rs

Mali je, nakon radova posetio i privatnu kompaniju "Sigma enterijer" koja proizvodi kancelarijski i nameštaj za škole i vrtiće i poručio da grad podržava sve kompanije koje žele da prošire proizvodnju, nabave novu opremu i zaposle nove radnike.

Kako je rekao, "Sigma enterijer" zapošljava 40 radnika, koji redovno primaju zarade i predstavlja primer kako dobro posluje porodična kompanija.

- Impresivno je ono što postoji ovde. Imaju posla preko glave i žele da zaposle još 20 radnika - istakao je Mali.

On je dodao da je i sama opština Čukarica efikasnija nego ranije, te da je uz rekordan broj asfaltiranih kilometara, rešen i veliki broj predmeta, kojih je, kaže, do pre nekoliko godina bilo 6.000, a sada ih je oko 600.

- Stvari se menjaju, grad se menja na bolje i postaje bolje i lepše mesto za život. Važno je da svi delovi grada budu bolji, to je politika od koje nećemo odustati - zaključio je Mali.

Pročitajte još: VESIĆ: Obnova Malog stepeništa na Kalemegdanu do kraja juna

#Beograd

#Siniša Mali

'