AKTUELNO

Novu godinu je na beogradskim trgovima dočekalo oko 70.000 ljudi, a sve je prošlo bez većih incidenata, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Inače, kako je rekao, na centralnom koncertu na Trgu Nikole Pašića, Novu godinu je dočekalo oko 45.000 ljudi.

Najvažnije je da je sve što je organizovano prošlo bez ijednog većeg incidenta, što znači da već nekoliko godina zaredom nemamo nijedan incident u gradu zahvaljujući dobrom radu policije i redarskoj službi", rekao je Vesić.

Osim centralnog događaja na platou ispred Narodne skupštine, gde su nastupali grupe Balkanika, Riblja čorba i Aca Lukas, Beograđani su u organizovanom dočeku ušli u 2018. i na ostalim beogradskim trgovima, pa je, prema Vesićevim rečima, oko 70.000 ljudi Novu godinu dočekalo na ulicama.

Novogodišnje praznike u Beogradu provodi oko 130.000 turista, što je, kaže, oko 20 odsto više nego prošle godine.

- Zaradićemo između 24 i 30 miliona evra samo od turzima tokom novogodišnjih praznika a Beograd zarađuje oko 800 miliona evra od turizma svake godine. Za nas je Nova godina jedna od najvažnijih turističkih ponuda koje imamo - kaže gradski menadžer.

Foto: Tanjug

Kako ističe, upravo zbog toga je važno da Beograd bude bezbedan grad i da se i njemu priča "lepim povodom", a ne ružnim, kako je to bilo ranijih decenija.

Gradski menadžer je najavio i da će beogradski trgovi prvi januar dočekati čisti, budući da će ih komunalne službe očistiti do tri ujutru.

Novogodišnje slavlje je počelo 30. decembra, kada su 30.000 Beograđana i turista na Trgu Nikole Pašića publiku zabavljali grupe Zana, Van Gog i Željko Samardžić.

Od četvrtog januara, najavio je Vesić, počinje Božićno seoce, program koji će trajati do 28. januara i koji će biti namenjen isključivo deci.

#Beograd

#Goran Vesić

#Turisti

'