AKTUELNO

U Beogradu trenutno ima više od 130.000 turista, što je za grad veoma važno, a doček Nove godine je jedan od najznačajnijih događaja za koji se posebno pripremamo, rekao je gradski menadžer Goran Vesić

- Veliki broj turista je došao iz Turske, Bugarske, Grčke, Mađarske, Rusije, dolaze gosti i iz arapskih zemalha. Promenila se struktura gostiju koji dolaze u Beograd. Ranije su to bili uglavnom gosti iz bivših Jugoslovenskih zemalha, mada su oni i dalje zastupljeni Beograd postaje turistički centar ovog dela Evrope - rekao je Vesić za Studio B i dodao da Beograd od turizma godišnje zaradi gotovo 800 miliona evra.

Prema njegovim rečima, u Beogradu je sve spremno za doček, sve gradske službe će u toku novogodišnje noći funkcionisati, a u dežurstvima u komunalnim preduzećima će raditi gotovo 5.000 ljudi.

- Na jučerašnjem koncertu je bilo mnogo ljudi, a očekujemo tako i večeras. Ima događaja po čitavom gradu. Mi smo čitave godine dosta radili i ko nije bio poslednjih godinu dana u našem gradu može da vidi novu fontanu na Slaviji, park koji uređujemo u tom delu, ali i niz novih projekata koji se rade - rekao je Vesić, saopštio je gradski Sekretarijat za informiranje.

On je podsetio da u gradu trenutno imamo 1.200 aktivnih gradilišta, a da je ove godine izdato građevinskih dozvola za više od milion kvadratnih metara, što je ivesticija od preko milijardu evra.

Dobro je da stranci o Beogradu pričaju kao o mestu gde može da se investira, mestu gde može lepo da se provede, gde može nešto lepo da se vidi, naglasio je gradski menadžer i dodao da sada stranci koji posete prestonicu mogu da vide i Muzej savremene umetnosti, a sledeće godine ko bude došao moći će da vidi i Narodni muzej.

- Siguran sam da će kada neko nekada bude pisao istoriju Beograda ovu i naredne godine nazvati zlatnim dobom u razvoju Beograda, kao što su to bile godine između 30-ih i 40-ih godina prošlog veka. Nadam se da će se i dalje ceniti rad i da ćemo nastaviti u tom pravcu - rekao je Vesić.

Pročitajte još: Ministar Stefanović građanima Srbije: Želim vam da Novu godinu dočekate sa svojim porodicama u zdravlju, ljubavi i veselju!

#Beograd

#Doček

#Goran Vesić

'