AKTUELNO

Novi klub za seniore biće otvoren sutra na Vračaru, u Ulici prote Mateje, najavio je danas gradski emnadžer Goran Vesić i naveo da će to biti najveći takav klub u gradu sa 350 kvadrata.

- U tom delu grada nismo imali klub za stara lica i on će moći da primi oko 2.000 članova. U njegovu rekonstrukciju uložili smo 44 miliona dinara. To će biti 27 klub na teritoriji grada, a odmah posle Nove godine otvorićemo i novi klub u Batajnici, a uredićemo još dva tako da ćemo sledeće godine ukupno imati 30 klubova za seniore - rekao je Vesić.

On je naveo da je, osim ovog kluba na Vračaru, u protekle tri godine otvoreno još šest novih klubova, na Voždovcu, Novom Beogradu, Zemunu, Rakovici, Zvezdari, Barajevu.

- Na taj način smo pokazali da brinemo o starijim sugrađanima. Preko Grada Beograda oko 50.000 penzionera otišlo je na besplatne jednodnevne izlete po Srbiji. Počeli smo sa projektom senior kartice i do danas imamo izdatih više od 160.000 korisnika, više od sto kompanija i 470 prodajnih mesta koji primaju kartice - istakao je Vesić.

Govoreći o stanju nezaposlenosti u glavnom gradu, Vesić je rekao da je stopa smanjena u odnosu na prethodnu godinu i da ih je danas 82.000.

- To je takođe mnogo, ali je činjenica da se broj smanjuje. U obrenovačkoj fabrici 'Meita' većina ljudi je po prvi put dobila posao, a slično je i u Lazarevcu, gde je u nekadašnjem 'Beku' zaposleno više od 300 žena. Naš posao je da omogućimo ljudima uslove da nađu posao i to smatram našim najvećim uspehom - istakao je Vesić.

Gradski menadžer je najavio niz infrastrukturnih projekata koji će biti realizovani u narednoj godini i nabavku deset novih kamiona za 'Beograd put', pet novih putarskih vozila za čišćenje snega.

- Radićemo drugi deo Bulevara oslobođenja, završiti javnu rasvetu na Gazeli, nastaviti radove na autoputu od Gazele do Ikee, završavamo radove na Ušću, na Kalemegdanu, radimo dekorativno osvetljenje na Narodnom muzeju, uradićemo i 190 fasada od čega 70 u starom jezgru Zemuna jer on ima istu vrednost kao centar Beograda - dodao je Vesić.

Odgovarajući na pitanja gledalaca Vesić je potvrdio da će se nova autobuska stanica graditi u Bloku 42, a radiće je BAS na osnovu ugovora koji je gradonačelnik Siniša Mali potpisao sa direktorom ove kompanije.

Na pitanje zašto sporo ide legalizacija on je rekao da je to zato što u Beogradu ima više od 250 hiljada objekata koji su nelegalizovani.

- Napravili smo takav projekat da sada mi idemo u delove grada u kojima ima dosta nelegalizovanih objekata i tu ćemo na licu mesta sa građanima da primamo zahteve i da tako ubrzamo ovaj proces. Tako smo uradili u naselju Busije i to se pokazalo kao dobro jer smo ođednom legalizovali više od 60 objekata, tako da ćemo se baviti time mnogo ozbiljnije - rekao je Vesić, piše u saopštenju.

On je najavio i da će Grad pomoći da se ukloni divlja pijaca u Bloku 70, kao i da će se nastaviti sa postavljenjem zaštitne ograde protiv buke, i to od Studenstkog grada prema Sava centru gde je buka najveći problem.

#Goran Vesić

#Vračar

'