AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u razgovoru sa novopostavljenim ambasadorom Kube u Srbiji, Gustavom Tristom del Todom i konstatovao da se prijateljski odnosi dve zemlje još više produbljuju i da je raznim oblastima moguće unaprediti saradnju.

Đorđević se osvrnuo na nedavnu uspešnu posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kubi i konstatovao da se prijateljski odnosi dve zemlje, koji traju punih sedamdeset godina, još više produbljuju. Takođe, ministar je izrazio nadu da će Srbija i Kuba unaprediti saradnju u oblastima koje se tiču nadležnosti Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u narednom periodu i zahvalio na pozivu ministarke rada i socijalne sigurnosti Republike Kube Margarite Gonzales da poseti tu zemlju, saopštilo je resorno ministarstvo.

Đorđević je pokrenuo inicijativu za saradnju dva resorna ministarstva Srbije i Kube koji bi bili formalizovani potpisivanjem sporazuma od obostranog interesa.

Triste del Tod istakao je da je ovo njegov prvi sastanak sa jednim od zvaničnika Srbije, od kada je stupio na dužnost i rekao da će za vreme njegove diplomatske misije nastojati da saradnju u mnogim oblastima podigne na viši nivo. Ambasador je naglasio i da će prioritetni ciljevi resornog ministarstva naići na podršku Republike Kube i u narednom periodu.

#Kuba

#Zoran Đorđević

#ambasador

#saradnja

'