AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević razgovarao je s ambasadorkom Slovačke u Beogradu Dagmar Repčekovom o odnosima dve zemlje i daljem unapređenju saradnje.

- Srbija i Slovačka su prijateljske zemlje koje konstantno unapređuju saradnju, što potvrđuje i uspešna primena potpisanih sporazuma između resornih ministarstava u oblasti zapošljavanja državljana jedne države na teritoriji druge i borbi protiv nelegalnog rada - istakao je ministar Đorđević.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog ministarstva, on je dodao da se nada da će u narednom periodu i oblasti antidiskriminacione politike i zaštite rodne ravnopravnosti biti regulisane bilateralnim sporazumom.

Ministar Đorđević je sa ambasadorkom Repčekovom razgovarao i o zajedničkim projektima i aktivnostima u ostalim oblastima iz delokruga rada Ministarstva, kao što je briga o maloletnim migrantima i briga o deci romske populacije.

Ambasadorka Repčekova pohvalila je dosadašnju saradnju s Ministarstvom za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i dodala da je uverena da će saradnju dve države dodatno unaprediti predstojećim zajedničkim aktivnostima, a naročito u oblasti rada i zapošljavanja, kaže se u saopštenju.

#Zoran Đorđević

#ambasador

#slovačka

'