AKTUELNO

U obnovu dela OŠ "Turzo Lajoš" uloženo je 16 miliona dinara, a u planu je i kompletna rekonstrukcija škole posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, rekao je ministar prosvete Mladen Ssarčević prilikom obilaska te škole u kojoj su u toku radovi na popravci krova i centralne fasade.

Šarčcević je, navodi se u saopštenju Ministarstva, istakao da je obnova školskih objekata značajan deo ulaganja u obrazovanje.

On se tokom posete Senti sastao sa predsednikom opštine Rudlofom Cegledijem, posetio izdvojeno odeljenje Osnovne škole "Stevan Sremac" u Tornjošu i sa direktorom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Markom Blagojevićem obišao zgradu koju dele tri srednje škole, Gimnazija , Medicinska škola i Ekonomsko-trgovinska škola.

- Senta ima jedno dobro rešenje, koje smo predvideli novim zakonom, a to je školski centar, jer je potpuno prirodno da svi srednjoškolci budu zajedno, kako bi sve resurse mogli da se koriste ravnopravno, kao i profesorski kadar - rekao je Šarčević koji je dodao da je zgrada jako stara i da se uslovi rada moraju poboljšati.

Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević rekao je da radovi na obnovi škole počinju krajem januara i trebalo bi da se završe do septembra.

On je ukazao da se obnovom unapređuju uslovi u ovoj ustanovi i dodao da se unapređuje funkcionalnost, energetska efikasnost, kao i bezbednost i konfor budućih generacija.

- Tražimo način da obezbedimo i održiv način grejanja, koji predstavlja veliki problem - rekao je Blagojević i istakao da se nada da će u tome uspeti do kraja sledeće godine.

Vlada Srbije je ukupno izdvojila 169 miliona dinara za kompletnu rekonstrukciju, dok je Vlada Mađarske uložila 47 miliona.

#Mladen Šarčević

#Obnova

#škola

'