AKTUELNO

U Lazarevcu, u selu Junkovac, posle tačno šest decenija počela je rekonstrukcija škole. Kako je prilikom obilaska najavio predsednik opštine to neće biti jedina rekonstrukcija obrazovnih objekata u toj beogradskoj opštini.

Davne 1963. godine u Osnovnu školu "Slobodan Penezić Krcun" u Junkovcu krenula je prva generacija učenika. I od tada ozbiljna rekonstrukacija nije rađena.

Posle više od šest decenija škola će biti renovirana.

Foto: TV Pink Printscreen

Direktorka Milena Simić zahvalila je opštini Lazarevac, na čelu sa Bojanom Stevićem, kao i gradu Beogradu i preddseniku jer su uvideli njihove potrebe. Zadovoljni su i roditelji koji kažu da je lepo u jednom selu videti ovakvu rekonstrukciju.

To se očekuje i u drugom delovima Lazarevca. Kako je najavio predsednik opštine Bojan Stević planira se rekonstrukcija i drugih obrazovnih ustanova.

Foto: TV Pink Printscreen

- Opredelili smo sredstva za potpuno rekonstrukciju ovog objekta. Radovi idu planiranom dinamikom. Završetak radova se očekuje za 60 dana kalendarskih. Ovo je peta škola na kojem se izvode radovi. Za desetak dana očekujemo i početak radova na još jednoj seoskoj školi, a to je "Mihajlo Mladenović Selja" u Dudovici.

Osnovnu školu u Junkovcu pohađa 217 đaka iz tri seoske sredine.

Autor: