AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, rekao je da je stanje gotovo svih podzemnih prolaza u gradu katastrofalno i najavio njihovo sređivanje u toku sledeće godine.

- Stanje gotovo svih podzemnih prolaza u gradu je katastrofalno, ali će već sledeće godine biti potpuno drugačije. U te prolaze ništa nije ulagano od kada su napravljeni. Sledeće godine će svaki od njih biti rekonstruisan, zajedno sa Terazijskim platoom, koji će biti povezan sa podzemnim prolazima - rekao je Mali.

- Projekat je urađen, bilo je problema sa vodovodnim cevima i debljinom sloja koji se nalazi između asfalta na kolovozu i "plafona" u prolazima. Veoma mi je stalo da ovaj problem bude rešen na najbolji mogući način. Tuda prolazi hiljade naših sugrađana i turista i prolazi moraju da budu uređeni", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, kako je saopštio Beoinfo, gradska uprava je tu da reši što veći broj problema sa kojima se građani suočavaju, koliko je to fizički i finansijski moguće.

Mali je naglasio da je za sedam dana stiglo 4.000 predloga sugrađana u okviru projekta "Da se radi i gradi po tvom".

- To je zaista odličan odziv. Građani Beograda žele da se njihov glas čuje, a rezultat toga je veliki broj glasova za izgradnju novih parkova, parkova za kućne ljubimce, uređivanje fasada, ali i izgradnju metroa koja bi, kao što je poznato, trebalo da počne 2020. godine. Očekujemo da u narednih nekoliko nedelja dobijemo još mnoštvo odličnih ideja, koje ćemo nakon toga postaviti na BG portal, gde će biti obavljeno glasanje - kazao je Mali.

Foto: YouTube screenshot

Svi građani našeg grada, rekao je on, imaće priliku da se izjasne o tim idejama, a Grad Beograd je za ovaj projekat obezbedio budžet od 200 miliona dinara, uz dodatnih 10 od svake opštine koja učestvuje u projektu. Ukoliko bude potrebno izdvajaćemo i više, jer je ovaj projekat odličan pokazatelj koliko Beograđani vole svoj grad, rekao je Mali.

#Beograd

#Podzemni prolaz

#Siniša Mali

'