AKTUELNO

Nova škola u gročanskom naselju Leštane počeće da se gradi na proleće sledeće godine, najavio je večeras gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je meštanima tog naselja predstavio projekat nove škole.

Kako je objasnio, nova škola će imati i fiskulturnu salu koju dosadašnja nije imala.

- Početak izgradnje ove škole nije bio moguć ranije zbog imovinsko-pravnih problema, koji su konačno rešeni. Novac za ovu investiciju obezbedili su Vlada Srbije i Grad Beograd. Sve ovo radimo zbog dece i njihove bolje i lepše budućnosti. Kvalitetno obrazovanje mora da bude dostupno svima, a ovo je način da to i postignemo, rekao je Mali, navedeno je u saopštenju Gradske uprave.

Pročitajte još: SHVATILI VUČIĆEVE REČI - SKOT SPUSTIO LOPTU: Odnosi Srbije s Rusijom nisu problem!

Grad daje novac opštinama jer upravo njihovo rukovodstvo najbolje zna šta je meštanima najpotrebnije, istakao je Mali i dodao da će do kraja godine u opštini Grocka biti urađeno 17 kilometara novog asfalta.

Svi rezultati koje smo postigli u Gradu su zahvaljujući timskom radu, naveo je Mali i podsetio da je do sada vraćeno gotovo 500 miliona evra duga, koje je ovo rukovodstvo zateklo.

- Beograd je bio u veoma lošem stanju kada smo preuzeli vlast. Uspeli smo mnogo toga da promenimo i sada se borimo za svaki metar asfaltne, vodovodne i toplovodne mreže. Borimo se za svaki novi dom zdravlja, pa smo tako u prethodnom periodu otvorili nove objekte u Jajincima, Rakovici, Malom Mokrom Lugu i ambulantu u naselju Stepa Stepanović, istakao je Mali.

Kako je naglasio, za mesec i po dana otvorene su dve škole u Grockoj, u Dražnju i Begaljici.

- U njima sam bio kada su gorele i na sreću kada su završene i ponovo otvorene za đake, naglasio je Mali i podsetio da je u planu da u narednih deset godina svaki sugrađanin Beograda dobije priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

#Siniša Mali

#škola

'