AKTUELNO

Učenici tri srednje škole iz Aranđelovca obišli su danas Vojnu akademiju gde su bili u prilici da se upoznaju sa procesom obrazovanja budućih oficira Vojske Srbije i da obiđu nastavne, smeštajne i sportske kapacitete te visokoškolske ustanove.

Srednjoškolce i njihove profesore dočekali su kadeti, njihove starešine i profesori, spremni da odgovore na sva pitanja, ali i predstave život i rad na Vojnoj akademiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Foto: Tanjug/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Mladićima i devojkama iz Aranđelovca najpre su predstavljeni uslovi aktuelnog konkursa za upis u vojne škole i proces selekcije koji kandidatima predstoji do sticanja zvanja kadeta.

Gosti su zatim obišli Spomen sobu Vojne akademije, a potom kabinete vazduhoplovstva i motornih vozila, virtuelnu streljanu i kompleks Sportskog centra gde su sa kadetima odmerili snage u malom fudbalu, odbojci i basketu "tri na tri".

Foto: Tanjug/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Akcija obilaska Vojne akademije realizovana je u saradnji sa predstavnicima opštine Aranđelovac i Sportskog saveza iz tog grada koji već tradicionalno organizuje "Trku 1300 kaplara" na kojoj svake godine učestvuju kadeti i pripadnici Vojne akademije.