AKTUELNO

Snega ima na deonicama Vlasinsko Jezero - granica sa Bugarskom (Ribarci), na putu Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona, kao i na teritoriji Valjeva i Vranja i na nekim putevima trećeg prioriteta.

Zbog snega na pojedinim deonicama Putevi Srbije upozoravaju na oprez.Snega ima na deonicama Vlasinsko Jezero - granica sa Bugarskom (Ribarci), na putu Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona, kao i na teritoriji Valjeva i Vranja i na nekim putevima trećeg prioriteta.
Kako se navodi u saopštenju saobraćaj je obustavljen na deonici od Sopota do Pirota, zbog sanacije pruge a usled prethodnog prevrtanja vagona, zbog čega se preporučuje alternativni putni pravac od Sopotske petlje do Pirota.
Oprezna vožnja se savetuje i u okolini Zaječara zbog sitnih odrona, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala).
Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je danas na pojačan saobraćaj na putevima ka zimskim centrima zbog zimskog raspusta ali i predstojećeg vikenda.Kako se navodi, više vozila biće i na auto-putevima ka Mađarskoj i Hrvatskoj zbog čega bi trebalo računati na povremeno duža zadržavanja na putničkim terminalima najfrenkventijih prelaza sa ovim zemljama.