AKTUELNO

Kolovoz je vlažan i snega ima do 5 centimetara na deonicama Divljaka-Ivanjica-Javor i Mionica-Brežđe-Divčibare-Kaona, zbog čega se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je jutros Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Prema podacima Zimske službe "Puteva Srbije" u 5:27, na ostalim putnim pravcima prvog i drugog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Mačve i Zaječara.

Na području Zaječara, sitni odroni učestali su duž nestabilnih kamenih kosina i u klisurama, najviše na putu Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima.

Postoji, takođe, mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka. Magle na sledećim deonicama: I B-26 Ušće - Šabac - Loznica - granica sa BiH (granični prelaz Mali Zvornik-most Trbušnica), I B-36 Paraćin - Boljevac - Zaječar - granica sa Bugarskom (granični prelaz Vrška Čuka), II A-257 Radalj - Radaljska Banja i II B-364 Belanovica - Rudnik.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni. JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima: I B-27 granica sa BiH (granični prelaz Trbušnica-Šepak) - Loznica - Osečina - Valjevo - Slovac II A-137 Šabac - Volujac - Zavlaka - Banja Badanja - Krupanj - Gračanica II A-139 Krst - Korenita - Krupanj II A-141 Debrc - Banjani - Ub - Novaci - Koceljeva - Šabačka Kamenica - Donje Crniljevo - Osečina - Gunjaci - Pecka - Ljubovija II A-170

Valjevo - Poćuta - Debelo brdo II B-335

Krupanj - Šljivova II B-338

Valjevo - Lelić - Mravinjci II A-170

Debelo Brdo - Rogačica - Bajina bašta - Kaluđerske bare - Kremna

II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik

II A-257 Šarena Bukva (Mačkov Kamen) - Stolice

II B-330 Loznica - Zajača - Šarena bukva - Mačkov kamen

II A-199 Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica

II B-403 Kaluđerske Bare - Mitrovac - Zaovine

II A-210 Kopaonik - Rudnica

II A-211 Kopaonik - Jaram

II A-198 Raška - Kuti - Odvraćenica

Zbog predstojećih praznika očekuje se povećan intenzitet saobraćaja ka svim zimskim turističkim centrima, zbog čega "Putevi Srbije" apeluju na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise.

Autor: