AKTUELNO

Reke na području Raške, Novog Pazara, Tutina, Prijepolja, na Kosovu i na severu Crne Gore izile su se nakon obilnih padavina zbog čega je proglašena vanredna odbrana od poplava, a u Novom Pazaru škole danas neće raditi, jer se očekuje porast vodostaja posle bujica sa okolnih planina.

U Tutinu se utopilo dvogodišnje dete koje je upalo u reku, a u tom gradu proglašena je vanredna situacija.

U Novom Pazaru i Prijepolju, gde se Lim izlio na tri mesta, uvedena vanredna odbrana od poplava, a u pomoć je stigla i Vojska Srbije.

Foto: TV Pink Printscreen

Načelnik sektora za vanredne situacije Luka Čaušić kaže da se situacija konačno smiruje, ali su ljudi na terenu kako bi pratili dalja dešavanja, jer je najavljeno još kiše.

- U Tutinu se izlila Jošanica, i pritoke reka. Kada padne ogromna količina kiše, mali potoci vrlo lako mogu da se pretvore u nezaustavljivu silu vode. Stvore se brane, pa brana popusti, i stvara se problem. Ovo su bujični potoci, koji brzo dođu, ali i odu - objašnjava Čaušić.

Foto: TV Pink Printscreen

Mogu da budem zadovoljan kako država reaguje, i ponosan sam na reaktivno postupanje, navodi on.

- Mi smo i dva dana pre toga bili na tim mestima, jer smo znali šta se sprema. Mi smo organizovali i štabove i mašine, koji su reagovali na licu mesta - objasnio je Čaušić.

Ministri Vučević i Gašić su, kako dodaje, istog trenutka došli na lice mesta, što je takođe dokaz o ozbiljnosti i želji da se problemi što pre reše.

Autor: