AKTUELNO

Taj čovek je bolestan, to je psihički poremećaj, rekao je za PINK dr Dejan Miletić, predsednik Centra za izučavanje globalizacije, komentarišući Igora Miloševića, serijskog silovatelja koji je nakon odležane kazne zatvora izašao na slobodu pre nekoliko dana.

Miletić je rekao da se digla velika prašina, kao i da se od tog trenutka niko ne oseća sigurno.

- Čovek ima debeo dosije i to su teške stvari – rekao je Miletić.

Kako kaže, međutim, postoje ljudska prava koja moramo imati na pameti uvek.

- Trebalo bi da postoje neka pravila, da se na primer kastrira ili da se nađe neko zakonsko rešenje koje će ga držati dalje od žrtava – rekao je Miletić.

On je rekao da smatra da je krajnje vreme da to bude zakonski regulisano i da niko ne strepi kada se ti ljudi puste na slobodu.

Foto: Printscreen YouTube

- Taj je čovek bolestan, to je psihički poremećaj. Hajde da se to reguliše kako ne bi predstavljalo opasnost za društvo – rekao je Miletić.

Borko Kašanski, urednik političke rubrike u Srpskom telegrafu, kaže da nije normalna situacija u kojoj se silovatelj kao što je Milošević pušta na slobodu, a da pri tom, kako kaže, nema gde da ode, niti ima bilo kakav plan šta će da radi.

- Prosto mu se daje šansa da 100 posto ponovi zločin – ističe on.

Kako kaže Kašanski, za takve prestupnike, kao i slične slučajeve, mora da se nađe neko rešenje.

Dodaje da treba omogućiti ljudima koji izlaze sa višegodišnjih robija da dobiju neku priliku za lečenje, za posao, za uključenje u koliko toliko normalan život.

Foto: TV Pink Printscreen

Miletić se složio i rekao da ne bi nikako smeo da slobodno šeta ulicama kao tempirana bomba.

Autor: