AKTUELNO

Pre trideset godina, Aleksandar Zurovac je sa porodicom dobio politički azil i otišao iz Srbije. Iako je sreću pronašao na drugom kontinentu, ostala je želja da se vrati u otadžbinu. On se vratio, jer želi da njegove dve ćerke odrastaju u Srbiji. Zašto se odlučio na ovaj korak, koji su mu planovi i koliko mu je svih ovih godina nedostajala Srbija, otkrio je u ekskluzivnom intervjuu, novinarki TV PINK Gordani Uzelac.

Zurovac kaže da je glavni razlog zbog kog se vratio njegova porodica.

- Ipak su moji roditelji, koji su živeli u Minesoti, kada su otišli u penziju odlučili da se vrate ovde. Rekli su da je vreme za Srbiju, vrastili su se i sada su na Zlatiboru. Oni su samo pola sata od tasta i tašte – rekao je Zurovac.

Kako kaže, on nije imao priliku da odrasta sa svojim bakama i dekama, pa je poželeo da se vrati u Srbiju.

Iako je od malena živeo u Americi, srpski jezik je pričao kod kuće. Tako je njega učio otac, a on svoje ćerke.

Foto: TV Pink Printscreen

- Bio sam okružen ljudima iz Indije, Etiopije, Rusije i nisam puno vežbao naš jezik. Međutim, u kući, majka i stari su rekli da moramo da pričamo srpski – rekao je Zurovac.

Kako kaže, otadžbina mu je sve vreme bila u srcu i deo mu je duše.

- Uvek sam slavio uspehe naših sportista , oni su bili oduvek prisutni, pratio sam ih i bili su mi inspiracija. Mi smo mala zemlja i želim da dokažem da nismo toliko loši kao što smo nekada prikazani u medijima – rekao je Zurovac.

Kaže da je oduvek želeo da bude dobar primer.

Foto: TV Pink Printscreen

Zurovac je u Americi radio kao učitelj engleskog jezika, kako kaže, to bi voleo da radi i u Srbiji. Prioritet mu je ipak, dodaje, da bude instruktor Wim Hof metode.

- Metoda je bazirana na disanju, na izlaganju hladnoći i snazi uma. To je veoma zanimljivo, ali je pitanje koja je poenta toga u Srbiji. Ljudima je potrebno hrabrosti i da budu otvoreni za to - rekao je Zurovac.

Kaže da se uvek veselio uz pesmu „Pevaj Srbijo“.

Foto: TV Pink Printscreen

- Takve stvari su mi simpatične – rekao je Aleksandar.

Kaže da je počeo da obilazi zemlju, da je bio do Golupca, do Zlatibora i Užica.

- Srbija je šarmanta, ljudi samo vide Beograd, a ona zapravo ima mnogo toga. Ako želite da stvarate porodicu, ovde je idealno. Samo probajte – rekao je Zurovac.

Autor: