AKTUELNO

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ponudio učešće u Vladi Srbije koaliciji SPS – Jedinstvena Srbija i kada mu nismo trebali.

- Ja ni tada nisam tražio nikakvu funkciju. Vučić je bio veoma korektan. Ni sada se mi ne borimo za funkcije, iako trebamo i ako Vučić smatra da neko iz naše koalicije vredi i može da pomogne mi ćemo mu pomoći. Isto tako siguran sam da niko od 31 poslanika koalicije SPS – Jedinstvena Srbija neće reći “ja više neću da podržavam Vučića zato što niko od nas nije na nekoj funkciji”. Bez obzira na to i dalje ćemo da podržavamo predsednika Srbije Aleksandra Vučića - izjavio je Marković gostujući na televiziji Hepii dodao:

- Ajde da se ne borimo za funkcije, nego da se takmičimo ko će šta uraditi i na osnovu rezultata da dobije ocenu, a ocenu daju građani Srbije. Zašto je predsednik Vučić dobio toliko glasova građana Srbije - zato što je dobro radio. Zašto je koalicija SPS – Jedinstvena Srbije pobedila u Jagodini na republičkim izborima – zato što smo dobro radili. I Ivica Dačić je jedan od najboljih ministara u istoriji Srbije. Nije CV priča, CV su rezutati.

Marković je rekao da nije cenzus spušten sa 5 na 3 posto 90 posto partija iz opozicije ne bi ušlo u parlament.

- Ti iz opozicije su se pre rastali, nego što su se sastali. Naš narod kaže “daj čoveku poziciju, pa ćeš videti koliko vredi”. A zamislite da ovi iz opozicije imaju vlast. Obezbeđenje bi moralo između njih da stoji svakoga dana. Tema je šta si radio, a ne ko će koga da uvalja u blato i da kažeš “ majke mi, bio sam u kafani i čuo sam nešto od konobara Save, preko konobarice Mileve do čistačice Ane”. Jel to politika? Ja ću se u Skupštini Srbije boriti za narod”, rekao je predsednik Jedinstvene Srbije i dodao:

- Apelujem i na medije u Srbiji da se bavimo životnim temama. Mi po ceo dan gledamo nametnute teme kao što su rat između Ukrajine i Rusije, tenzije između Kine i Tajvana, da li će Milo Đukanović srušti Temeljni ugovor koji je potpisao Dritan Abazović, tekući problemi na Kosovu i Metohiji, vratila se korona, pojavile su se i majmunske boginje… Ako to po ceo dan gledamo i slušamo narod pada u depresiju. Dajte da se bavimo predstojećom zimnicom, grejnom sezonom, strujom, poljoprivredom, cenom žita, đubriva, nafte, platama koje jesu povećane u Srbiji. Gde je Guča kao tema? Počinje Sabor trubača u Guči. Kada je bio Egzit oči nam izvadiše 50 puta dnevno. Nemam ništa protiv Egzita, ali gde je u medijima Sabor trubača u Guči, koliko traje, ko učestvuje, šta je tradicija, truba. Ljudi mene ne interesuje Tajvan, niti mogu da pomognem niti da mu odmognem. Neću to više da gledam ni da slušam.