AKTUELNO

Ljubitelje pabovske kulture, ukusnih kobaja i dobre muzike, od 11. do 13.avgusta očekuje prvi Kobajeraj by Laško - festival koji će okupiti najbolje kobaje o kojima priča doslovno ceo grad.

U novom gradskom centru zbivanja – na Sava promenadi, tačnije u street art kutku ispod šarmantnog tramvajskog mosta, ovaj festival će predstaviti selekciju pabova koji sa ponosom mogu reći da služe neke od najboljih i najkvalitetnijih kobaja u Beogradu. Na licu mesta će se pripremati sveže kobaje koje će se servirati na različite načine pa će tako posetioci moći da probaju i kombinacije sa češkim knedlama, home made sosevima, hrskavim krompirićima ili bez dodataka što garantuje instant povratak u detinjstvo.

Tokom celog dana posetioce očekuje i DJ program uz podršku poznatih imena gradske klubske scene, nekoliko chill out zona u kojima je opuštanje zagarantovano ali i veliki humanitarni turnir u beer pongu za koji su prijave otvorene od danas pa sve do početka festivala.

U fun zoni posetioci će moći da odigraju i po koju partiju stonog fudbala ili pikada, a oni koji se budu pokazali veštim sa ping pong lopticama mogu osvojiti i lepe nagrade.

Posetioci kojima je značaja tema zaštite životne sredine, obradovaće i vest da je Kobajeraj društveno odgovoran festival i jedan od prvih 100 % plastic free festivala u Evropi. Na festivalu će se, uz pomoć kompanije Ball Packaging Europe, koristiti samo Ball Aluminium Cup - časa napravljena od čistog aluminijuma.

Cilj ove inicijative je podizanje svesti o zaštiti životne sredine i značaja reciklaže aluminijuma za održivi razvoj na globalnom nivou. Zato ovim putem šaljemo apel svim ekološki osvešćenim ljubiteljima festivala da dođu tokom vikena na Sava Promenadu, konzumiraju odgovorno i urade nešto lepo za planetu i sebe jer ipak…svaka limenka se računa!


Prvog festivalskog dana, u četvrtak 11.avgusta, posetioce čeka posebno iznenađenje jer u goste stiže Rock radio! Čuvari klalitetnog zvuka za posetioce Kobajeraja puštaće najbolju rock muziku dva festivalska sata, od 17 do 19 h i pokazaće zašto su u samom vrhu najpopularnijih beogradskih frekvencija.

Ulaz je besplatan za sve posetioce!

Čekamo vas na Sava promenadi!

Za više informacija posetite instagram stranicu.  

Autor: