AKTUELNO

Na aerodromima širom Evrope već danima je haos, zbog velikog broja otkazanih letova, ali i štrajkova. Zbog toga su glavobolje zadobili i putnici iz Srbije, a neki od njih danas su se vratili.

Foto: TV Pink Printscreen

Drama putnika iz Srbije, koji su ostali zaglavljeni na aerodoromu u Rimu posle otkazivanja leta Wizz Air-a, napokon je završena. Oni su autobusima, kako su sami zahtevali, stigli danas u Beograd i kažu da im nije nigde lepše nego u Srbiji.

Foto: TV Pink Printscreen

Joj, mnogo volim Srbiju i Beograd. Jedva sam čekala da dođem. Ništa nam tamo nisu rekli. Došli smo na aerodrom, jedno odlaganje, drugo odlaganje, na kraju su nam rekli da je otkazan let. Otišli smo na šalet Wizz Air-a, nije bilo nikoga - ovako za Nacionalni dnevnik priča putnica Bojana.

Foto: TV Pink Printscreen

Grupa od 74 putnika vratila se kući i to o trošku države, dok će ostale grupe to učiniti u narednim danima. Među njima je i dosta beba i dece, zbog čega je, kako kažu putnici, nastala panika.

Foto: TV Pink Printscreen

Bila je neka panika, tenzija, bili su nervozni, čekao ih je posao ovde. Družili smo se nekih 20 sati u autobusu, put nije bio lak, ali smo preživeli - priča putnik Stefan.

Foto: TV Pink Printscreen

Dok u Italiji traje panika - nervoza i strah vladali su i kod roditelja putnika, jer su svake sekunde brinuli u svojoj deci, koja su bila kilometarima od kuće. Ipak, odahnuli su kada su čuli da im je Republika Srbija pomogla.

Foto: TV Pink Printscreen

Putnici su autobusima krenuli u nedelju u 17 sati iz Rima. Kažu da im je putovanje trajalo 20 sati, tom prilikom bili obezbeđeni hranom i vodom.

Foto: TV Pink Printscreen

U autobusu je bilo super, svaka čast ovim vozačima. Zalagali su se za nas, imali smo da jedemo, da pijemo, vožnja je bila super, jedino što je trajala 20 sati - rekao je Stefan, takođe jedan od putnika.

Čim su ušli u Srbiju, odah su se osećali mnogo bolje, a uvereni su da više nikada neće putovati preko Wizz Air-a. Najvažnije je da je njihova agonija u Rimu završena, a u buduće će sigurno više vremena provoditi i uživati u lepotama Srbije.

Autor: S. K.