AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je danas Dom za smeštaj odraslih lica "Kulina" kod Aleksinca, u kome borave osobe sa smetnjama u razvoju, i rekao da će Vlada Srbije i to ministarstvo ubuduće više pažnje i brige posvećivati tom delu populacije.

- Takve osobe ne treba i ne smeju da budu zaboravljene - rekao je Đorđević na konferenciji za novinare nakon obilaska doma.

- Pred nama je vreme koje ćemo posvetiti nekim promenama. Te promene svakako treba da budu poboljšanje uslova rada zaposlenih, kao i uslova u kojima ovi ljudi koji su ovde žive...briga o ovim građanima je nešto što će nam biti glavni zadatak u narednom periodu - istakao je Đorđević.

Mali: Za tri godine asfaltirano 636 ulica, vraćen deo duga

Direktor Doma za smeštaj odraslih lica "Kulina" Vojkan Stanojević je rekao da u toj instituciji sada boravi 306 korisnika, od kojih je 50 odsto teže i teško pokretno.

- Mi na godišnjem nivou koristimo oko 100.000 pampers pelena. Nažalost, od tih 306 osoba, svega njih 10 odsto ima posete - naveo je Stanojević.

#Starica

#Zoran Đorđević

'