AKTUELNO

U Starom dvoru danas je održana 26. sednica gradske Komisije za Staro sajmište na kojoj je formirano Međunarodno savetodavno telo koje će pomoći u osmišljavanju budućeg izgleda Memorijalnog kompleksa na Starom sajmištu.

Na sednici je raspravljano o zadacima i sastavu tog tela na čijem je čelu direktor centra "Simon Vizental" iz Jerusalima Efraim Zurof, rekao je Tanjugu vladika Jovan Ćulibrk koji je predsedavao sednicom.

Foto: Tanjug

On je istakao važnost formiranja Međunarodnog savetodavnog tela jer će to, kako je ocenio, umnogome ubrzati i poboljšati pretvaranje Starog sajmišta u Memorijalni kompleks.

Ćulibrk je naveo da je učesće svih međunarodnih instanci u radu Komisije za Staro sajmište veoma važno.

"Do sada smo imali i ambasadore Rusije, predstavnike SAD direktno iz Stejt departmenta koji se bave Holokaustom i mi, kao Komisija za Staro sajmište, ne samo da smo otvoreni nego i zahtevamo međunarodno učešće u radu na budućem Memorijalu na Starom sajmištu", rekao je Ćulibrk.

Đukić Dejanović: Povećaće se broj opština koje će se podržati finansijski za projekte populacione politike (VIDEO)

Na pitanje kako će ubuduće izgledati rad Komisije budući da ona sada sa gradskog prelazi na republički nivo, on je rekao:

"U pripremi je preformiranje Komisije, a to podizanje na viši nivo je bila naša glavna želja i potreba i smatramo da je to pravi korak ka budućnosti Starog sajmišta", zaključio je Ćulibrk.

Sednici komisije su prisustvovali gradski menadžer Goran Vesić, ambasadorka Izraela Alona Fišer Kam, ambasador Nemačke Aksel Ditman i predstavnica ambasade SAD Dženifer Stojanović.

#Staro sajmište

'