AKTUELNO

Glavni grad postaje kulturna prestonica i značajno istorijsko mesto koje se mora posetiti.

Prihod od turizma u Beogradu je za oko 100 miliona evra veći u prvih šest meseci ove godine u odnosu na isti period prošle godine i registrovano je oko milion noćenja, što je rekordan rezultat, izjavio je direktor Turističke organizacije Beograda (TOB) Miodrag Popović.

On je rekao da je u prvom polugodištu u Beogradu boravilo za 19 odsto više stranih turista nego u istom periodu prošle godine, i registrovano je za 22 odsto više ostvarenih noćenja u beogradskim smeštajnim kapacitetima.

Foto: Wikipedia

Najbrojniji gosti su bili Turci, dok su Izraelci ostvarili najviše noćenja u Beogradu - 55.336, što je čak za 649 odsto više nego prošle godine, naveo je Popović.

Slede turisti iz Kine, sa 128 odsto više noćenja u periodu januar - jun nego prošle godine.

Pročitajte još: VESIĆ ZA TV PINK: Grad Beograd tokom Beer Festa zaradi oko PET MILIONA EVRA!

- Činjenica da je Beograd jedan od najstarijih gradova u Evropi u velikoj meri privlači goste, kao i dobra atmosfera u našem gradu - istakao je Popović.

Kako je dodao, Beograd postaje kulturna prestonica i značajno istorijsko mesto koje se "mora posetiti".

Foto: Tanjug

- Tradicija, istorija, kultura privlače goste iz Izraela i Kine, dok je, na primer, sličnost kultura okosnica za dolazak turista iz Turske. Svakoj ciljnoj grupi pristupamo na poseban način, a jedan od zajedničkih faktora za dolazak gostiju iz svih zemalja su događaji i manifestacije - istakao je Popović.

Vesić: Beograd tokom Beer Festa zaradi pet miliona evra!

Kako je za Televiziju Pink rekao gradski menadžer Goran Vesić, pripreme za Beer Fest su uveliko u toku, a manifestacija je jedna od najposećenijih u Srbiji i najveći je festival u ovom delu Evrope.- Grad Beograd za vreme trajanja manifestacije zaradi oko pet miliona evra i vrati se deset puta više novca od uloženog. Ova manifestacija je već postla tradicionalna i nezaobilazna, a dosad je nastupilo više od 600 bendova. Radićemo na tome da Beograd ima više ovakvih festivala, jer se ovakvim organizacijama povećava broj turista, što znači i više novca u budžetu grada – rekao je Vesić.

On je, takođe, izdvojio nastupajući Beogradski festival piva i Beogradski karneval brodova koji 2. septembra organizuje TOB.

#Beograd

#Goran Vesić

#Novac

#Turizam

'