AKTUELNO

Danima unazad u žiži javnosti su navodi psihijatra Jovana Marića (80) kojeg, prema njegovim rečima, iz stana izbacuje sin Mateja (20) kojeg navodno nije video sedam godina.

- 1999. godine smo bivša supruga Aleksandra Marić i ja kupili stan zajedničkim sredstvima. Stan je bio namenjen našoj zajedničkoj ćerci, koja je sada lekar. 2001. godine brak postaje loš, i rađa se Mateja, koga sam dobio sa jednom studentkinjom. 2003. godine ja se razvodim sa Aleksandrom i sklapam brak sa Matejinom majkom. Stan je pola moj, a pola Aleksandre Marić - objasnio je Marić.

Marić navodi da jedini živi u stanu koji je sporan.

- Ja sam na pritisak Matejine majke prepisao stan. Ona mi je rekla da neće u slučaju da iznenada umrem, da se sudi sa mojom porodicom i da prepišem nešto na sina, da ga obezbedim. Tada sam imao 60 godina. Nisam stavio rečenicu da ostanem u stanu do svoje smrti - rekao je Marić.

Foto: Pink.rs, Pixabay.com

Po Marićevim rečima, njegova bivša supruga Aleksandra, kada je saznala da nije prepisan samo deo, nego ceo stan na mateju, psihijatra je tužila.

- Tužila me je i to je sudski proces koji se još uvek vodi. Priznao sam sve, i poništio se ugovor o poklonu. U tom sam stanu neprekidno 20 godina - istakao je Marić.

Psihijatar je ispričao da sina nije video 7 godina.

- Bio sam ambasador u Nigeriji. Čim sam se vratio, odmah sam otišao u Centar za socijalni rad da ponovo viđam sina u kontrolisanim uslovima. Dobio sam obaveštenje da ne želio da me vidi. Doživeo sam šok! 1.860 evra svakog meseca je dobijao alimentaciju - rekao je Marić.

Foto: TV Pink Printscreen

Marić se javno obratio sinu i poručio mu da dođe da se pomire.

- Dragi moj sine, dođi, da te svet ne tretira kao osobu koja je isterala starog i bolesnog oca na ulicu. Dođi da izgladimo sve probleme. Dobićeš taj stan, strpi se još dve tri godine, koliko ću još da živim. Stan dobijaš sigurno, čak sam ti namenio i kuću u Bijeljini na kojoj piše na fasadi "Marića kuća". Imam dve ćerke koje su udate, jedini u mojoj porodici se ti prezivaš Marić i zaslužuješ da dobiješ i tu kuću - poručio je Marić sinu.