AKTUELNO

Slučaj ubistva tročlane porodice Đokić danima je u žiži javnosti.

Tela porodice Đokić, Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), pronađena su prekjuče, a od nedelje 26. septembra o njima se nije znalo ništa.

Prema prvim informacijama, sve se odigralo kada je porodica tog 26. septembra otišla u posetu Goranovoj majci koja živi u obližnjem selu Moravac. Nakon što su tamo proveli popodne, oko ponoći su seli u svoj automobil “folsvagen pasat” i uputili se ka svojoj kući.

Nadzorne kamere sa perionice koja se nalazi uz put Aleksinac-Moravac, zabeležile su da je njihov automobil prošao u nedelju, desetak minuta posle ponoći pored ovog objekta. Posle ovog snimka, o porodici se ne zna apsolutno ništa.

Foto: Kurir.rs/Marko Smiljković

Menjačnica zatvorena u ponedeljak

Svi koji su poznavali porodicu Đokić znali su da je reč o vlasnicima menjačnice u Aleksincu. U ponedeljak, dan nakon nestanka, menjačnica je ostala zatvorena što je probudilo sumnju. Niko od Đokića se u ponedeljak nije javljao na telefon, što je posebno zabrinulo rodbinu.

Foto: Informer.rs/D. K.

Foto: Informer.rs/D. K.

U utorak je alarmirana policija. U međuvremenu, mobilni telefoni bili su nedostupni. Poslednji put članovi porodice bili su aktivni na viberu u nedelju, 26. septembra, nešto posle ponoći – tačnije oko tri sata ujutru 27. septembra svi telefoni su ugašeni.

Patrola policije obišla je u utorak stan porodice Đokić, ali tamo nikoga nije zatekla. Potraga se od tog trenutka intenzivira – uključuju se sve raspoložive policijske snage, uključujući i helikoptersku jedinicu MUP Srbije. Letelice nadleću put od Moravca do Aleksinca, ali i okolinu, ali i dalje bezuspešno.

Foto: Tanjug/TV ZONA PLUS

Foto: Tanjug/TV ZONA PLUS

Pre dva dana, u subotu, policija je rano ujutru pronašla automobil “pasat”. Zapaljeno vozilo pripadalo je porodici Đokić. Budući da u kolima nije bilo tela, policija je nastavila da pretražuje teren oko Aleksinca.

U ataru sela Moravica policija rano ujutru 2. otobra pronalazi spaljeni automobil, „pasat“. Ubrzo se ispostavlja da je reč o vozilu koje je u vlasništvu porodice Đokić. Prva informacija je da u kolima nema tela, a policija nastavlja da „češlja“ teren oko Aleksinca.

Foto: D.K./Informer

Nekoliko sati kasnije, u ataru sela Moravac, desetak kilometara od mesta gde je pronađen spaljeni „pasat“ u polju, pronađena su tri tela – pokrivena lišćem i granjem.

Foto: Informer.rs/D. K.

Foto: Informer.rs/D. K.

Prema informacijama medija, dva tela izgorela su do neprepoznatljivosti, dok je treće bilo delimično spaljeno. Pokojna Gordana identifikovana je na osnovu narukvice, a ubrzo su identifikovana i tela gorana i Lidije Đokić.

Đokićima presudili sa po dva metka

Porodica ubijena je, najverovatnije, sa po najmanje dva metka, najnovija je informacija do koje su večeras došli beogradski mediji.

Ubistvo je, verovatno, izvršeno pištoljem. Podsećamo, nešto ranije pronađena je jedna čaura kod zapaljenog automobila porodice iz Aleksinca.

#porodica Đokić