AKTUELNO

Direktor kontrole letenja Srbije i Crne gore Radojica Rovčanin je rekao da bi toranj trebalo da bude završen do kraja 2019. godine.

Kontrolni toranj na aerodromu Nikola Tesla biće zaštitni znak aerodroma, koji će biti biti vidljiv sa većeg dela Beograda, rekao je direktor kontrole letenja Srbije i Crne Gore Radojica Rovčanin.

On je gostujući u jutarnjem programu televizije Pink rekao da će do kraja 2019. godine ovaj toranj krasiti naš aerodrom.

Foto: SMATSA d.o.o. Beograd

Rovčanin je istakao da Srbija ima jedne od najboljiih kontrolora leta u Evropi, dodajući da smo ocenjeni koefocijentom za najveću bezbednost i sigurnost u Evropi.

- Naši stručnjaci su traženi svuda u svetu. Njima nude platu na Bliskom istoku od 17.000 evra. U regionu svi znaju da smo mi ubedljivo najbolji - naglasio je Rovčanin.

On je kao primer za profesionalno obavljanje posla kontrole leta pomenuo propšlogodišnji štrajk u Rumuniji, kada su naši kontrolori preuzeli njihove letove i regulisali bez problema više od 3.000 letova.

Foto: Printscreen

Rovčanin je rekao da je avio saobraćaj u Srbiji povećan za 6,8 posto.

Govoreći o nagradi Evropske komisije za unapređenje poslovanja, koje su dobile Srbija, Hrvatska i BiH za prjekat „Otvoreno nebo“, Rovčanin je rekao da je to praktično novina u aviosaobraćaju.

On je objasnio da to podrazumeva da avion kad uđe na teritoriju Hrvatske, Bih i Srbije, ima pravo da bira rutu, ondnostno kuda će leteti. Prema njegovim rečima avion može da bira najkraći let, čime mogu da uštede gorivo i pre stignu, a to sve utiče na cenu usluge.

-To je najveća nagrada Evropske komisije, zaključio je Rovčanin.

#Aerodrom Nikola Tesla

#Avion

#Kontrola

#Radojica Rovčanin

'