AKTUELNO

Kraljević je objavljivao fotografije sa svojih putovanja, iz radnog kabineta, ali ono što je privuklo posebnu pažnju javnosti jesu i njegove fotografije na kojima je u kadi, prekriven samo penom.

Đorđe Kraljević, zaposlen u parlamentu, na svom Instagram profilu, koji je otključan i dostupan široj javnosti, objavljuje fotografije na kojima je go, samo prekriven penom, ili iz kreveta luksuznih hotelskih soba. Ništa ne bi bilo čudno da se tik uz ove fotografije ne nalaze i one iz Skupštine Srbije, sa najvišim državnim funkcionerima.

Foto: Instagram.com/KRALJEVICH

Novinar Marko Đedović podseća da je predsednik Skupštine Ivica Dačić izjavio nakon skandala da on nije zadužen za službenike, već da su oni u nadležnosti Generalnog sekretarijata.

Kraljević je u Skupštinu ušao kao stažista još 2013, a donedavno je bio zaposlen u sektoru za međunarodne odnose/evropske integracije. Pre izvesnog vremena raspoređen je u biblioteku parlamenta.

Foto: Instagram.com/KRALJEVICH

Foto: Instagram.com/KRALJEVICH

- Ja sam lično protiv golišavih slika na društvenim mrežama, jer ne vidim razlog da se one objavljuju. Golim fotografijama promoviše se fizički izgled, a samim tim ja ocenjujem da se tu radi o drugim stvarima, prostituciji po mom mišljenju – kaže Đedović za “Novo jutro” i dodaje:

Čemu takav marketing i kakva je to vrsta marketinga? Marketing bicepsa, tricepsa? Ako već imaš posao u državnoj instituciji, čemu onda ovakav marketing? Čemu on služi?

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da ovakvo ponašanje jednog državnog službenika nije primereno.

- Ovim nije hteo da komentariše skupštinsku biblioteku, to je sigurno – kaže Đedović.

Foto: Instagram.com/KRALJEVICH

Foto: Instagram.com/KRALJEVICH

Miloš Stojković, teolog, takođe osuđuje ovakvo ponašanje mladića zaposlenog u Skupštini Srbije i podseća na hrišćansku rečenicu: “Sve nam je dozvoljeno, ali nam nije sve na korist”.

Foto: TV Pink Printscreen

- I društvene mreže koristimo za gluposti i tu se radi o poremećaju sistema vrednosti. Ono što nam je dato da koristimo za dobro, pojedinci koriste za gluposti, bruku i sramotu – kaže Stojković.

#Đorđe Kraljević