AKTUELNO

Dalibor Pavlović, gradonačelnik Prijedora, podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju zbog skandala koji je potresao ovaj grad nakon što su u javnosti objavljene njegove šokantne fotografije.

– Ovim putem obaveštavam javnost da prihvatam predlog predsednika SNSD Milorada Dodika – naveo je Pavlović u tekstu ostavke.

On je najavio da će pravdu dokazivati putem suda i da neće odustati od nje, te da će ustrajati u naporu da “zbaci nepravdu koja mu je ovim putem nanesena”.

– Svojim sugrađanima koji su osetili nelagodu zbog mene, a zbog nečasnog, neljudskog i nekorektnog delovanja opozicije, kojoj ništa nije sveto, ovim putem se duboko izvinjavam – navodi se u ostavci.

Pavlovićevu ostavku do 12 časova zatražio je predsednik SNSD Milorad Dodik, navodeći da je gradonačelnik izgubio poverenje stranačkih kolega i građana, kojima nije ostavio izbor.

– Očekivao sam da ću kao predsednik stranke, koja vas je zajedno s građanima dovela do mesta gradonačelnika, čuti ili pročitati jasan demanti na sadržaje koje poslednjih dana možemo da vidimo u javnosti, a nisu dostojni funkcije koju obavljate, ni godina koje imate. Pošto je izostalo vaše jasno ograđivanje od sadržaja koje je javnost mogla da vidi, a koji nisu dozvoljeni ni sa stanovišta javnog morala ni pravila ponašanja koje SNSD njeguje, u obavezi sam da Vas pozovem da odstupite s funkcije koju obavljate – napisao je Dodik u pismu upućenom Pavloviću.

Naglasio je da je Pavlović, objavljivanjem po njega kompromitujućih fotografija, izgubio autoritet i ugled među sugrađanima koji su ga birali i bacio ljagu na hiljade pristojnih i odgovornih članova SNSD.

Šokantne fotografije pojavile su se na društvenim mrežama i pojedinim blogovima. Deluje da se radi o “selfijima” na kojima se Pavlović vidi s ustima punim nepoznatih tableta, zatim kako leži pored WC šolje… Pojavile su se i njegove nage fotografije, ispod tuša i slično. Objavljene su i prepiske iz kojih se naslućuje da je Pavlović fotografije slao ženi, zbog koje je pretio samoubistvom na više načina.

U intervjuu za lokalnu televiziju Pavlović je rekao da su prepiske i fotografije montirane, te da je angažovao advokate iz Banjaluke, navodeći da će neko morati da odgovara zbog “progona koji su mu priredili dečijim igricama i fotomotnažama, spinovima, montiranim viber prepiskama i svime što su radili”. Istakao je da je izložen udarima raznoraznih blogera i portala, te da neće dozvoliti da mu “diraju porodicu”.

Nakon izbijanja skandala, opozicija u lokalnom parlamentu zatražila je Pavlovićevu ostavku.