AKTUELNO

U Beogradu, u prostorijama Pres centra Udruženja novinara Srbije, nedavno je promovisana nova knjiga novinara Milorada Komrakova „Lov na peti oktobar“.

U svojoj trećoj knjizi o petom oktobru: „Lov na peti oktobar“ (Godine koje su pojeli „dosovci“) Milorad Komrakov postavlja pitanje da li je 5. oktobar zaboravljen i da li su oni koji su ga izveli, uz stranu pomoć, razočarani. Dvadesetogodišnjak, 5. oktobar, je sve manje prisutan u javnosti a Ugovor sa narodom, koji su vođe DOS-a, potpisali, nije ispunjen.

Autor, činjenicama o kojima se, odavno, javno govori, dokazuje da 5. oktobar nije bila nikakva „mirna demokratska revolucija“ već puč i prevrat koji su pomogli oni, vrbovani u Srbiji, i doušnici iz inostrantva. Autor prenosi, iz strane štampe, neka od imena i prezimena naših ljudi koji su vrbovani ucenjivani, potkupljeni... Džakovi deviza stizali su na adrese Otpora i onih koji su izdali Slobodana Miloševića. Autor otkriva nepoznate tajne o 5. oktobru, i pokazuje kako u udžbenicima istorije danas nema tih činjenica o kojima prosvetni radnici moraju da ćute. Da li je taj datum važan u istoriji Srbije, ili će ostati samo dobro zamišljena farsa koju je izveo prevareni narod!? O tome istoričari moraju, jednog dana, napisati punu istinu, dok još ima živih, važnih svedoka, koji mnogo znaju.

Foto: Printscreen YouTube/Press centar UNS

Pitanje šta je bio Peti oktobar možda je bolje preformulisati u: šta zameramo Petom oktobru. I odmah pada na pamet ofucana fraza o Šestom oktobru koji se nikada nije dogodio, o hapšenjima i lustraciji. Ali, da li je moglo drugačije?“ pita se jedna koleginica čije mišljenje autor prenosi u knjizi. Bilo bi interesantno sprovesti istraživanje u Srbiji, s pitanjem da li je 5. oktobar bio samostalno, spontano delo srpskog naroda protiv Miloševića, ili su u svemu glavnu ulogu odigrali Zapad, strane sile, dolari i druge devize, svetske vođe koje mrze Srbiju i kojima je Milošević, bio trn u oku, glavna smetnja ostvarivanju njihovih sumanutih ciljeva. U svakom slučaju, sve je više, revizionističkih razmišljanja o 5. oktobru!

- Jedan sam od mnogih kojima je događaj od pre dve decenije, uništio život - izjavio je na promociji Milorad Komrakov. - Svoj lični sud o 5. oktobru imam i mislim da je on prepoznatljiv na stranicama ove knjige. Izgubio sam, tada, zdravlje posao i, nezasluženo, postao paradigma svega lošeg iz Miloševićevog vremena. To demantujem ovom knjigom. Da se ne zaboravi! - piše novinar Milorad Komrakov.

Ovu knjigu možete naručiti telefonom na broj 061/3192670.

#Lov na 5. oktobar

#Milorad Komrakov